Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Setkání historických vozů Czech Hero Ride pokračují Karlovarskou Veteran Rally

01.08.2014 - 03.08.2014 Karlovy Vary

Během víkendu 1. – 3. srpna proběhne již sedmá ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu. Karlovarská Veteran Rally Karlovy Vary je, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Během víkendu 1. – 3. srpna proběhne již sedmá ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu. Karlovarská Veteran Rally Karlovy Vary je, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce, v tomto případě Škodě Popular Monte Carlo a závodníkům Zdeňku Pohlovi a Jaroslavu Hausmanovi.

 

Od pátku do neděle se stane Zámek Chýše, Karlovy Vary, Ostrov nad Ohří, Lázně Jáchymov a ostatní zajímavá místa karlovarského regionu zastávkami další letošní akce Czech Hero Ride 2014. Už 14. ročník jízdy historických vozidel Karlovými Vary a okolím nabídne nejen soutěž veteránů, ale také celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech po trase tohoto závodu.

 

V pátek 1. srpna se během odpoledne sjedou historické vozy na Zámku Chýše, odkud se přesunou do Karlových Varů, aby se v sobotu ráno vydaly na přibližně stokilometrů dlouhou trasu kopcovitou krajinou Krušných hor. V neděli 3. srpna se potom veteráni představí návštěvníkům Lázní Jáchymov. Zde, i na ostatních zmíněných místech regionu, bude kromě přehlídky historických vozů připravený nostalgický fotokoutek, vystoupení dobové kapely, mnoho soutěží pro děti a stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí.

 

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. "Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba nebo osoby jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá," uvádí Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism. V Karlových Varech a okolí si tak návštěvníci připomenou osobnosti závodníků Zdeňka Pohla a Jaroslava Hausmana, kteří ve světoznámém závodě Rally Monte Carlo získali v roce 1936 stříbrnou medaili. Na jejich počest byl vyroben vůz Škoda Populár Monte Carlo, se kterým se právě všichni motorističtí fanoušci i obdivovatelé veteránské krásy mohou setkat v rámci této akce.

 

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

 

Více informací o této i dalších akcích naleznete na www.czechheroride.cz

Mapa

Další akce v okolí

25. ročník Mattoni Grand drink 2024…

04.05.2024 - 04.05.2024
u hotelu Thermal

První květnovou sobotu proběhne 25. ročník mistrovství světa v míchání nealko koktejlů: Mattoni Grand drink. Akce je…

Thermal Beer&Grill Fest vol. 2 2024…

03.05.2024 - 04.05.2024
Promenáda před hotelem…

Návštěvníci jsou zváni na 2. ročník festivalu Thermal Beer & Grill Fest, kde budou moci ochutnat piva od malých i…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete