Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Seznamte se blíže s islámem

12.03.2016 Liberec

Přednáška a diskuse o islámu v libereckém Centru Generace nabídne 12. března 2016 základní informace o vzniku, historii i obsahu tohoto náboženství. Kvalifikovaným průvodcem bude chirurg MUDr. Marcel Hájek, který v islámském světě strávil několik let života a islám studoval v irácké Basře. Bonusem je jeho osobní zkušenost i praktické rady, jak islámu rozumět. Autentické setkání nabízí jiný úhel…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Přednáška a diskuse o islámu v libereckém Centru Generace nabídne 12. března 2016 základní informace o vzniku, historii i obsahu tohoto náboženství. Kvalifikovaným průvodcem bude chirurg MUDr. Marcel Hájek, který v islámském světě strávil několik let života a islám studoval v irácké Basře. Bonusem je jeho osobní zkušenost i praktické rady, jak islámu rozumět. Autentické setkání nabízí jiný úhel pohledu a jedinečnou příležitost prozkoumat stereotypy a předsudky týkající se islámu i lidí přicházejících z islámského světa.

"Měl jsem příležitost mluvit například v Basře s lidmi, kteří se k tomuto náboženství hlásí. V Iráku jsem na toto téma diskutoval dlouhé večery s ajatolláhem, kterého jsem operoval", řekl
MUDr. Marcel Hájek, který jako chirurg pracoval v islámském prostředí 10 let a v průběhu vojenských misí v Iráku měl možnost se setkat s islámskými kleriky, kteří mu zprostředkovali úzký kontakt s jejich životy i učením. Kromě toho absolvoval několik dalších cest a misí do Botswany i do neklidných zemí a válečných zón jako je Pákistán, Izrael nebo Afghánistán.

Mimo svou lékařskou praxi je MUDr. Marcel Hájek aktivní politicky i společensky a je autorem několika odborných knih. Žije v Plzni, je židovského vyznání a jeho zájmem je religionistika.

Na pozadí přednášky je záměr vytvářet křižovatky, jako otevřený prostor pro osobní setkání, rozšíření obzoru a zážitek. Koncept nazvaný "Křižovatky" si klade za cíl zprostředkovat setkání. Velkou roli hraje respekt i odvaha překročit hranice se záměrem spatřit více, obohatit se navzájem.

Islám je horké téma dneška. Přijďte se o něm dozvědět více. Setkání a dialog pomohou jeho účastníkům utvořit si vlastní názor o tématech zamlžených nepřehlednou společenskou diskusí nebo předsudky či tradicí. Přednáška začíná v 10:00 hodin a končí ve 13:00 hodin. Vstupné je dobrovolné a k dispozici je malé občerstvení i prostor pro děti.

 

Mapa

Další akce v okolí

S rodinou do Vesce 2024 - Liberec

19.05.2024 - 19.05.2024
Sportovní areál Vesec

Den plný zábavy, hudby a atrakcí pro děti, jejich rodiče a prarodiče. Program pro rodiny s nejmenšími dětmi, pro…

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Jóga víkend v Hrádku nad Nisou blíz…

24.05.2024 - 26.05.2024
U koupaliště 155

Náplň dle přání přihlášených, např. oční jóga, ukázka Hormonální jógy, cviky pro zdravá záda, pánevní dno, protažení…

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete