Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Centrum Eden

30.09.2017 - 01.10.2017 Bystřice nad Pernštejnem

Přijďte si užít babí léto na Vysočinu a navštivte Slavnosti brambor.Dne 30. 9 - 1. 10. proběhne v centru Eden v Bystřici nad Pernštejnem již 5. ročník Slavností brambor.  Po oba víkendové dny se mohou návštěvníci těšit na bohatý gastronomický program.K vidění bude kuchařská show, regionální farmářské produkty, slavnostní bramborové menu, workshopy, ukázka tradičních řemesel nebo kování koní.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Přijďte si užít babí léto na Vysočinu a navštivte Slavnosti brambor.
Dne 30. 9 - 1. 10. proběhne v centru Eden v Bystřici nad Pernštejnem již 5. ročník Slavností brambor.  
Po oba víkendové dny se mohou návštěvníci těšit na bohatý gastronomický program.

K vidění bude kuchařská show, regionální farmářské produkty, slavnostní bramborové menu, workshopy, ukázka tradičních řemesel nebo kování koní. Zábavu si v centru najdou i děti, které se mohou zúčastnit bramborové olympiády, rukodělné dílny, loutkového divadla a dalších atrakcí.

Zajímavé informace se návštěvníci dozvědí i na besedě s odborníky, kteří prozradí, jaké odlišnosti mají jednotlivé druhy brambor při kuchyňské úpravě. Chybět nebudou ani rady, jak brambory pěstovat, nakoupit a uskladnit, či výstavka netradičních brambor.

Během dne návštěvníci na pódiu uvidí profesionální kuchaře připravovat netradiční pokrmy z hlavní plodiny dne. Sami pak na závěr ochutnají výsledek a odnesou si domů pár zajímavých receptů. Během celého víkendu budou v Edenu vyhrávat muzikanti a pivo z místního minipivovaru poteče proudem. Pro tentokrát bude připravená várka speciálního bramborového piva.  
 

Soutěž o nejchutnější bramborový salát.

Chcete-li se zúčastnit, doneste v sobotu 30.9. do 10.00 do centra Eden vlastnoručně připravený bramborový salát, v množství 2 kg. V 10.30 bude zahájení soutěže. Hodnotit saláty budou moci všichni návštěvníci. Soutěž bude probíhat na statku v Horácké vesničce. Soutěž bude probíhat pouze v sobotu. Výherce obdrží poukaz na zapůjčení elektrokol na celý víkend pro dvě osoby, s platností do konce příštího roku a poukaz na nákup spotřebního zboží v hodnotě 1 000 Kč.

 

Mapa

Další akce v okolí

BLUE STYLE PRIMA FEST 2024

12.07.2024 - 13.07.2024
Zvole

Letní rodinný festival BLUE STYLE PRIMA FEST, který přináší zábavu pro celou rodinu, se nezadržitelně blíží a odtajňuje…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete