Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Slavnostní otevření Rákosníčkova hřiště - Brno Bystrc

27.08.2016 Brno

V srpnu otevíráme Rákosníčkovo hřištěBudování slíbeného Rákosníčkova hřiště začne v měsíci srpnu společnost Lidl. Na travnaté ploše mezi tramvajovou zastávkou Zoologická zahrada a stadionem fotbalového klubu Dosta se tak konečně začne realizovat projekt z loňského roku, jehož výstavbu zoufale komplikovala otázka výběru vhodného pozemku.Zatímco v roce 2014 jsme v hlasovací soutěži o výstavbu…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V srpnu otevíráme Rákosníčkovo hřiště

Budování slíbeného Rákosníčkova hřiště začne v měsíci srpnu společnost Lidl. Na travnaté ploše mezi tramvajovou zastávkou Zoologická zahrada a stadionem fotbalového klubu Dosta se tak konečně začne realizovat projekt z loňského roku, jehož výstavbu zoufale komplikovala otázka výběru vhodného pozemku.

Zatímco v roce 2014 jsme v hlasovací soutěži o výstavbu dětského hřiště obsadili se 133 hlasy až 23. místo, minulý rok jsem požádal o pomoc při hlasování místní zájmové skupiny, sdružení, základní a mateřské školy. Všichni oslovení k hlasování přistoupili s ohromnou iniciativou a zajistili předání informací všem členům a rodičům dětí. Občané Bystrce tak loni poslali do soutěže 5 933 hlasy a naše městská část skončila v hlasovací soutěži na výherním 2. místě.
Bystrcká radnice proto zahájila v dubnu 2015 s firmou Lidl, která Rákosníčkova hřiště buduje na vlastní náklady, jednání o realizaci projektu. Umístění hřiště však podléhá striktním pravidlům. Musí být do určité vzdálenosti od vítězné prodejny, nesmí stát blízko konkurenčního obchodu či na málo frekventovaném místě. Místo, které by splňovalo všechny tyto požadavky a bylo ve správě Bystrce, však neexistovalo.
Abychom předešli tomu, že hřiště bude postaveno vedle náhradní prodejny Lidl v jiné městské části, což pravidla soutěže umožňují, navrhl jsem schůzku s Dopravním podnikem města Brna, který vhodný pozemek vlastnil. Několik měsíců trvající vyjednávání (s městem, DPMB) nakonec vyústily v úspěšný závěr a pozemek byl z majetku DPMB převeden do majetku města Brna a poté svěřen do užívání Bystrce. Rozsáhlá jednání vedla radnice také přímo se společností Lidl, neboť bylo nutné připomínkovat a upravovat smlouvu, kterou Lidl pro projekt Rákosníčkova hřiště standardně nabízí. Chtěl bych proto poděkovat svým kolegům z oddělení životního prostředí a právního úseku za jejich nasazení, neboť díky mimořádné aktivitě radnice se přece jen hřiště v Bystrci postaví.
Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku. Nabídne jim k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu či lanovou překážku. Nebude chybět ani kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplní domeček a oplocené hřiště, které poskytne dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky.

Doufám, že se nám společně podařilo vytvořit bezpečné místo pro trávení volného času rodin s dětmi. Pokud ještě nemáte plány na poslední srpnový víkend,přijďte se podívat na otevření Rákosníčkova hřiště, které se koná v ulici Obvodová v sobotu 27. srpna od 10 hodin.

Těšit se můžete především na celodenní zábavný program pro děti. V 10.30 vystoupí Michal Nesvadba z Kouzelné školky a po celý den budou děti i vás bavit představení o Rákosníčkovi v podání herců z divadla Scéna. Pro děti zde bude připraven také umělecký koutek, kde si budou moci vyrobit své vlastní tričko s Rákosníčkem, nebo si nechat pomalovat obličej. Navíc na ně bude čekat několik soutěžních úkolů, po jejichž splnění dostanou od Rákosníčka tašku s dárky.

Přijďte si užít pohodový den na zbrusu novém Rákosníčkově hřišti v Brně! Na slavnostní otevření vás zvu jménem bystrcké radnice.

Tomáš Kratochvíl, starosta

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Noční běh pro Světlušku pokračuje v…

04.04.2024 - 04.04.2024
Špilberk

Již třetí letošní Noční běh pro Světlušku hostí jihomoravská metropole Brno. Ve čtvrtek 4. dubna opět ve 21 hod.…

Hravé neděle na Zážitkovce Brno - 2…

07.04.2024 - 07.04.2024
Zážitkovka Brno

Pomalujte a odneste si tričko s čupr chobotnicí, hrajte novinky i topovky od Kvída.

Hravé neděle na Zážitkovce Brno - 2…

14.04.2024 - 14.04.2024
Zážitkovka Brno

Utkejte se v malířském souboji. Poznejte Albi novinku ze série párty her.

Čeho že se Drobek bojí? - divadlo D…

16.04.2024 - 16.04.2024
Klub Leitnerova…

Inscenace, kde děti ovlivňují děj. Určeno pro děti 3 +.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete