Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Šplh na laně - Olympia Brno

21.04.2018 Modřice

V sobotu 21. dubna 2018 proběhne v obchodním centru Olympia Brno již 9. ročník závodu Šplh v Olympii. Jedná se o závod ve šplhu na laně olympijským stylem - to znamená, že závodníci musí vyšplhat lano délky 8 metrů (žáci, dorostenci a ženy lano délky 4,5 metru) ze sedu bez pomoci nohou.Závod je zařazený do termínové listiny České gymnastické federace, je součástí série závodů Velké ceny ve šplhu…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Olympia Brno, U Dálnice 777, Modřice
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-venkov
Obec
Modřice

Fotogalerie k článku

V sobotu 21. dubna 2018 proběhne v obchodním centru Olympia Brno již 9. ročník závodu Šplh v Olympii. Jedná se o závod ve šplhu na laně olympijským stylem - to znamená, že závodníci musí vyšplhat lano délky 8 metrů (žáci, dorostenci a ženy lano délky 4,5 metru) ze sedu bez pomoci nohou.

Závod je zařazený do termínové listiny České gymnastické federace, je součástí série závodů Velké ceny ve šplhu na laně a je jedním z nominačních závodů na prosincové Mistrovství České republiky. Do Brna se tak sjedou nejlepší čeští závodníci včetně medailistů republikového mistrovství a předpokládá se vysoká sportovní úroveň.

V roce 2017 se tohoto závodu zúčastnilo téměř 50 závodníků z celé České republiky. O vysoké sportovní úrovni závodu svědčí i to, že se v kategorii mužů představil pozdější vítěz Mistrovství České republiky Aleš Novák ze Sokola Šternberk, držitel dosud platného světového rekordu na osmimetrovém laně, ale i další závodníci z první desítky Mistrovství ČR. V dorostenecké kategorii nechyběl dvojnásobný mistr republiky a držitel dorosteneckého rekordu na laně 4,5 metru Matěj Cigl ze Sokola Brno I, v ženské kategorii 2 medailistky z republikového mistrovství.

V letošním roce bude závod velice kvalitně obsazen a opět se očekává účast většiny závodníků z české špičky tohoto sportu. Svou účast přislíbil i rekordman Aleš Novák a dorostenecký rekordman Matěj Cigl, který se poprvé představí v kategorii mužů.

PROGRAM AKCE

Program – Krajská prezentace sokolských žup
10:00 >> Zahájení moderovaného programu
Vystoupení 20 sokolských jednot Jihomoravského kraje, které představí sletové pódiové skladby, ukázku teamgym, folklorních a tanečních souborů.
12:00 >> Ukončení vystoupení a zahájení rozcvičení závodníků závodu ve šplhu na laně

Program – Šplh v Olympii
13:00 >> Zahájení závodu ve šplhu na laně na 4,5 m (žáci, dorostenci, ženy)
14:15 >> Vyhlášení výsledků závodu ve šplhu na laně na 4,5 m
15:00 >> Zahájení hlavního závodu ve šplhu na laně na 8 m (muži a Masters)
16:45 >> Vyhlášení výsledků závodu ve šplhu na laně na 8 m
17:00 >> Ukončení programu

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete