Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Svátek matek na Zámku Loučeň

08.05.2016 Loučeň

Druhou květnovou neděli 8.května slaví svůj svátek všechny mámy, mamky, a maminy, které tradičně dostávají od dětí dárečky nebo kytičky. Dárek pro všechny maminky chystáme na Zámku Loučen letos v podobě vstupného zdarma a to nejen pro ty, které již děti mají, ale také pro ty, které jsou teprve v očekávání. Pro maminky přichystáme dárek hned na pokladně v podobě VSTUPNÉHO DO ZÁMECKÉHO AREÁLU…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Druhou květnovou neděli 8.května slaví svůj svátek všechny mámy, mamky, a maminy, které tradičně dostávají od dětí dárečky nebo kytičky. Dárek pro všechny maminky chystáme na Zámku Loučen letos v podobě vstupného zdarma a to nejen pro ty, které již děti mají, ale také pro ty, které jsou teprve v očekávání.

Pro maminky přichystáme dárek hned na pokladně v podobě VSTUPNÉHO DO ZÁMECKÉHO AREÁLU ZDARMA. Svátek matek totiž navazuje na obdobu osvědčené akce Den otců, který se na loučenském zámku slaví od roku 2010, kdy mají tátové také vstup zdarma.

Oslava svátku matek se ponese v romantickém duchu 14. století, kdy se 14. května 1316 narodil král Katel IV., jehož narození a dobu si letos na zámku Loučeň připomínáme.
Vzácným hostem oslav bude matka Karla IV., Eliška Přemyslovna, která byla hned sedminásobnou matkou.

Uvidíte několik rytířských soubojů a scének, které připomenou, že i Karel IV. měl své příznivce, ale i odpůrce. Můžete si vyzkoušet pět rytířských dovedností: střelbu z katapultu, výcvik sokola, zápolení, jízdu na koni a taktiku vedení boje. Budete si moci vyzkoušet i dobovou výzbroj, práci na hrnčířském kruhu a další středověké radovánky.

Při prvním ročníků se velmi líbil MAMÁ PIKNIK, tj. oběd v trávě s Vaší maminkou, mamčou, mamkou či babičkou, a bude se pochopitelně opakovat i letos. Piknikové koše si můžete přinést vlastní, nebo si ho rezervujte v restauraci zámeckého hotelu.

K programu druhé květnové neděle bude patřit také kreativní dílnička, kde si děti mohou vyrobit přáníčka, které maminky jistě potěší. Dále skákací hrad, dobové stánky, facepainting.

Pro maminky budou připraveny speciální prohlídky s kuchařkou Aninkou.

 "Oslava svátku matek se bude konat na loučenském zámku letos potřetí, jako protipól k oslavě Dne otců v červnu, který má již své stálé návštěvníky. Chceme, aby maminky oslavily svůj den prostřednictvím zážitků sdílených se svými nejbližšími" vysvětluje koncept slavnosti Ing. Kateřina Šrámková, iniciátorka této akce a Bílá paní loučenská v jedné osobě.

VŠECHNY MAMINKY MAJÍ NA AKCI VSTUP ZDARMA JAKO DÁREK KE SVÉMU SVÁTKU OD ZÁMKU LOUČEN.

Zámecký areál je otevřen od 10.00 do 17.00, informace o vstupném naleznete zde.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete