Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Světový den vody - Priessnitzovy lázně Jeseník

22.03.2017 Jeseník

Světový den vody oslaví ve středu 22. března bohatým programem také v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku. Portál Naše voda o tom informovala manažerka lázní Věra Janků.Celodenní program v Priessnitzových léčebných lázních zahrnuje jak program pro dospělé, tak samozřejmě i pro děti. "Pro děti máme připravené tematické dětské dopoledne a podvečerní zábavný program, pro dospělé akce…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Priessnitzovy lázně Jeseník
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Jeseník
Obec
Jeseník

Fotogalerie k článku

Světový den vody oslaví ve středu 22. března bohatým programem také v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku. Portál Naše voda o tom informovala manažerka lázní Věra Janků.

Celodenní program v Priessnitzových léčebných lázních zahrnuje jak program pro dospělé, tak samozřejmě i pro děti. "Pro děti máme připravené tematické dětské dopoledne a podvečerní zábavný program, pro dospělé akce tematické, koncert i taneční večer," přibližuje obchodní ředitel lázní Tomáš Rak. Aktivně se v Jeseníku s vodou setkáte od 15.00 hodin, kdy se můžete účastnit tzv. AQUA Gräfenberg Walking. Zábavná vodní varianta intenzivní pohybové aktivity známé jako severská chůze s holemi vám s příchodem jara jistě vlije novou energii do žil. V podvečer od 18.45 proběhne přednáška o pramenech na Studničním vrchu nad areálem lázní, kterým lázně vděčí za svůj vznik a věhlas.

Právě těmto pramenům je věnována zajímavá publikace, jejíž křest proběhne v 15.30 u oblíbeného Slovanského pramene. Po deseti letech totiž vychází druhé, rozšířené vydání Atlasu jesenických pramenů a jiných drobných památek. Atlas vyšel poprvé v  roce 2007 a je zatím nejucelenější publikací popisující slovem i obrazem unikátní soubor pramenů v okolí Jeseníku. "V knize je řada nových informací, které jsme získali během uplynulého desetiletí. Snažili jsme se celkově o širší a komplexnější záběr fenoménu pramenů. Kromě popisných vlastivědných informací jsme přidali příběhy lidí, kteří se podíleli na výstavbě či obnově a vše je uchopeno ze sociálního a kulturního pohledu. Věříme, že kniha pomůže lépe rozpoznat ‚poklad‘, který jakožto místní ve Studničním vrchu a jeho okolí máme,” uvádí autor knihy Lukáš Abt.

Naše voda, plakát: Priessnitzovy léčebné lázně

Více se o programu dozvíte na http://www.priessnitz.cz/.

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete