Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Sympozium Porézní hranice nabídne program pro studenty zdarma

12.10.2017 - 14.10.2017 Praha

PQ slaví 50 let: Sympozium Porézní hranice nabídne program pro studenty zdarma Oslavy 50. výročí Pražského Quadriennale, přehlídky scénografie a divadelního prostoru, vyvrcholí od 12. do 14. října 2017 sympoziem Porézní hranice. Součástí programu budou workshopy a přednášky určené studentům nejen uměleckých oborů, kteří se tak budou moci setkat s českými i zahraničními profesionály z oboru. Účast…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Divadelní fakulta múzických umění (Karlova 1, Praha) a Nová budova Národního muzea
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

PQ slaví 50 let: Sympozium Porézní hranice nabídne program pro studenty zdarma

Oslavy 50. výročí Pražského Quadriennale, přehlídky scénografie a divadelního prostoru, vyvrcholí od 12. do 14. října 2017 sympoziem Porézní hranice. Součástí programu budou workshopy a přednášky určené studentům nejen uměleckých oborů, kteří se tak budou moci setkat s českými i zahraničními profesionály z oboru. Účast na sobotní přednášce a pátečních workshopech je zdarma pro všechny studenty, kteří se prokáží platným studentským průkazem. Na workshopy je nutné se registrovat předem. Místem konání bude Divadelní fakulta múzických umění (Karlova 1, Praha) a Nová budova Národního muzea (bývalý prostor Federálního shromáždění). Více informací na www.pq.cz.

"Rádi bychom studentům umožnili setkání s předními českými i zahraničními profesionály z oboru, proto jim nabízíme na velkou část programu vstup zdarma. Sympozium je místem setkání, kde se kurátoři, divadelní profesionálové a scénografové mohou podělit se studenty o své zkušenosti a tím setřít další pomyslné "hranice"," říká umělecká ředitelka PQ Markéta Fantová. Program Sympozia Porézní hranice bude rozdělen mezi workshopovou část, která bude v pátek 13. října 2017, probíhat v budově DAMU (Karlova 1, Praha) a část přednáškovou, od čtvrtka 12. do soboty 14. října, v Nové budově Národního muzea (bývalý prostor Federálního shromáždění). Jednodenní páteční workshop "Proměnlivé obrysy" Jany Prekové, se bude zabývat výtvarným řešením scény a kostýmním výtvarnictvím pro divadlo, tanec a operu. Další workshop "Myšlení mimo hranice" povede Anne Karin ten Bosch a Liesbeth Groot Nibbelinkse z nizozemské sítě Platform-Scenography. Zaměří se na úlohu hranic a rozhraní ve scénografii. Posledním pátečním workshopem jsou "Nahodilá setkání 4" vedená Joostem van Wijmenem. Sobotní přednáška "Producer&Director Collaboration”, která proběhne v bývalé budově Federálního shromáždění od 10 hodin, je prioritně určená studentům DAMU a Arts Manegmentu. Helen Edwards a Agniezska Blonska už více než 6 měsíců zkoumají to, jak dlouhodobá kooperace mezi producenty a umělci ovlivňuje uměleckou praxi. Jejich přednáška bude konfrontovat tradiční modely spolupráce mezi umělci a producenty s moderními přístupy. Všechny přednášky, diskuze a workshopy budou probíhat v anglickém jazyce.

Doprovodný program na Sympoziu Porézní hranice

Součástí sympozia bude i doprovodný program vytvořený ve spolupráci s Národním muzeem, festivalem 4+4 dny v pohybu a centrem choreografického rozvoje SE. S.TA. Organizátoři připravili i komentovanou prohlídka po Nové budově Národního muzea, která se bude věnovat architektuře stavby. V sobotu 14. října rozpohybuje japonská choreografka Yoshiko Chuma společně s osmdesáti performery instalaci Ai Wej Weje ve Veletržním paláci. Závěrečná party se odehraje v rámci sobotní afterparty festivalu 4+4 dny v pohybu v nově otevřeném prostoru Kasáren Karlín.

O Pražském Quadriennale
Pražské Quadriennale je největší světovou přehlídkou divadelního prostoru a scénografie, kterou se zabývá v celé šíři – od scénického umění až po zvukový design. Už od roku 1967 každé čtyři roky diskutuje nejnovější trendy scénografie a práce s prostorem. V letošním roce oslaví Pražské Quadriennale 50 let. Oslavy výročí vyvrcholí mezinárodním Sympoziem Porézní hranice, které se bude konat od 12. do 14. října 2017 v Nové budově Národního muzea (v bývalém prostoru Federálního shromáždění). Prostor, který je symbolem komunistického útlaku se na tři dny stane místem setkání kurátorů, divadelních profesionálů a studentů uměleckých oborů.

Více informací k sympoziu Porézní hranice naleznete na http://www.pq.cz/.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Noční běh pro Světlušku v Praze 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Výstaviště

Noční běh pro Světlušku se z Moravy přesouvá do hlavního města. K pátému letošnímu nočnímu běhu odstartují běžci od…

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete