Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Synchronizované vernisáže na Pragovce Vol.3

24.05.2018 - 05.07.2018 Praha

Pragovka Gallery a The White Room vás srdečně zvou na další z řady synchronizovaných vernisáží.Hromadné zahájení proběhne 24. 5. v 18:00 v areálu Pragovky, následně bude věnován prostor jednotlivým výstavám individuálně. Během jednoho večera tak budete moci projít všemi třemi galerijními prostory v Pragovka Art District a vyslechnout si autorský a kurátorský výklad tří nových výstavních projektů:…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Kolbenova 923/34a, 190 00 Praha 9
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Pragovka Gallery a The White Room vás srdečně zvou na další z řady synchronizovaných vernisáží.
Hromadné zahájení proběhne 24. 5. v 18:00 v areálu Pragovky, následně bude věnován prostor jednotlivým výstavám individuálně. Během jednoho večera tak budete moci projít všemi třemi galerijními prostory v Pragovka Art District a vyslechnout si autorský a kurátorský výklad tří nových výstavních projektů: Tomáľ Plavacký : Your Bloom (kurátorka Klára Burianová); Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS (kurátor Viktor Čech); David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě (kurátor Petr Vaňous)

program:

18:00 společné zahájení výstav: Tomáš Pavlacký: Your Bloom; Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS; David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě
18:15 vernisáž výstavy: Tomáš Pavlacký: Your Bloom / Pragovka Gallery Entry
18:30 vernisáž výstavy: Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS / Pragovka Gallery Rear
19:00 vernisáž výstavy: David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě / The White Room


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tomáš Pavlacký: Your Bloom
kurátorka: Klára Burianová
Pragovka Gallery Entry
24. 5. - 15. 6. 2018

Post-digital-Site spefic projekt Your Bloom Tomáše Pavlackého (*1987) je zaměřen na místo svého vzniku a prezentace, Pragovky, její vnitřní i vnější prostředí, environmentální i sociální. Pavlackého instalace v základu vychází z charakteru místní architektury, zároveň poskytuje skryté informace o aktuálním dění na Pragovce.

Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS
kurátor: Viktor Čech
Pragovka Gallery Rear
24. 5. - 5. 7. 2018

Jsme věc či průsečík vektorů? Kráčí po ulici předmětná reprezentace našeho v sociálních sítích neustále plovoucího já, nebo jsme naopak evolučním rozšířením organické hmoty této planety, jejími chapadly, do sféry jiného, digitálního bytí? Hra s estetikou materiálových instalací a s počítačovou grafikou, 3D modely či se spektakulární iluzí postprodukované řeči pohyblivých obrazů dnes často tvoří i v umění spojité nádoby, leckdy i v rámci tvorby jednoho autora. V podobném duchu by měla být realizována i výsledná podoba této výstavy složené z tvorby 3 tvůrců.

David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě
The White Room
Kurátor: Petr Vaňous
24. 5. - 15. 6. 2018

Název výstavy dvou malířů střední generace Davida Pešata (1980) a Ondřeje Malečka (1977) evokuje paradoxní situaci, totiž vědomí dočasnosti pobytu v místě, které je všeobecně vnímáno jako stabilní, budované útočiště a podvědomě spojováno s klidem a zázemím – domov (ale třeba také ateliér, coby místo pracovní koncentrace). Být "doma na výletě" však znamená být si vědom jistoty v nejistotách a naopak nejistoty v jistotách. Je to vědomí otevřených cest, které zneklidňují. A to je také základní předpoklad jakékoliv živé tvorby. Totiž nenechat se ochočit svými vlastními schopnostmi a zkoušet stále něco nového a jinak. Nepodléhat stereotypům ani v rovině vnímání, ani v rovině reflexe a výrazu. 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


ENG

Pragovka Gallery and The White Room cordially invite you to another of a series of synchronized openings.
The joint opening of the exhibitions will take place on 24th May at 18:00 in the area of Pragovka, then there will be a place for program of each exhibitions individually. During the one evening you will have a chance to go tour through all three galleries at Pragovka Art District with the artists and curators of three new exhibition projects.
program:
18:00 joint opening of exhibitions: Tomáš Pavlacký: Your Bloom; Olga Mikh Fedorova, Milan Mazur, Iryna Zakharova: CHIASMUS; David Pešat, Ondřej Maleček: At home on a trip
18:15 opening of the exhibition: Tomáš Pavlacký: Your Bloom / Pragovka Gallery Entry
18:30 opening of the exhibition: Olga Mikh Fedorova, Milan Mazur, Iryna Zakharova: CHIASMUS / Pragovka Gallery Rear
19:00 opening of the exhibition: David Pešat, Ondřej Maleček: At home on a trip / The White Room

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tomáš Pavlacký: Your Bloom
Curator: Klára Burianová
Pragovka Gallery Entry
24. 5. - 15. 6. 2018

The post-digital-site spefic project Your Bloom by Tomáš Pavlacký (* 1987) is focused on a place of its origin and presentation of "Pragovka" its internal and external surroundings, environmental and social. Pavlacký´s installation is based on the character of the local architecture and in the same time he provides hidden information about the actual life at Pragovka.

Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS
Curator: Viktor Čech
Pragovka Gallery Rear
24. 5. - 5. 7. 2018

Are we a vector or vector intersection? I Is the objective presentation of our (in social networks constantly floating) self walking the street or, on the contrary, are we the evolutionary expansion of the organic substance of this planet, its tentacles, into the sphere of another, digital being? Playing with aesthetics of material installations and computer graphics, 3D models, or the spectacular illusion of postproduction of moving images is nowadays taken, also in the art, as a complex boxes, sometimes even in the work of one author. Similarly, the final form of this exhibition should follow this theme consisting of the work of three artists. 

David Pešat, Ondřej Maleček: At home on a trip
The White Room
Curator: Petr Vaňous
24. 5. - 15. 6. 2018

The title of the exhibition of two middle-aged painters David Pešat (1980) and Ondrej Maleček (1977) evokes a paradoxical situation, namely the consciousness of the temporary stay in a place that is generally perceived as a stable, built shelter and unconsciously associated with peace and quiet - home (or a studio as a place of work concentration). Being "at home on a trip", however, means to be aware of certainty in uncertainties and uncertainty in security. It is the consciousness of open paths that disturb. And that is also the basic premise of any live work. Do not let yourself be tamed with your own abilities and always try something new and different. Not to be succumb to stereotypes, either in the level of perception or in the level of reflection and expression.

Další akce v okolí

Jak vzniká výstava? II. / Neděle pr…

28.04.2024 - 28.04.2024
Pragovka Gallery,…

V neděli 28. dubna v 15:00 hodin bude odpoledne v Pragovka Gallery opět věnováno rodinám. Nedělní program s názvem Jak…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Oblíbený Army den opět v Atriu Flor…

18.05.2024 - 18.05.2024
Atrium Flora

Po roce se opět můžete těšit na oblíbený Army den v Atriu Flora. Uskuteční se v sobotu 18. května. Čekat na vás bude to…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete