Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Táborská muzejní noc - Husitské muzeum

26.05.2017 Tábor

Zveme vás na Muzejní noc 2017!Dílna večerníčkového krtečka, zcela nová expozice o historii čokolády, vojenské ležení československých legionářů, tortura na vlastní kůži, Beatles a jejich legendární Žlutá ponorka z lega, výlet na jih i na sever, hudba, zpěv i občerstvení – to vše vás čeká na druhé společné Táborské muzejní noci. Ta se letos koná v pátek 26. května.Řady se rozrůstají, program…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Husitské muzeum v Táboře
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Tábor
Obec
Tábor

Fotogalerie k článku

Zveme vás na Muzejní noc 2017!

Dílna večerníčkového krtečka, zcela nová expozice o historii čokolády, vojenské ležení československých legionářů, tortura na vlastní kůži, Beatles a jejich legendární Žlutá ponorka z lega, výlet na jih i na sever, hudba, zpěv i občerstvení – to vše vás čeká na druhé společné Táborské muzejní noci. Ta se letos koná v pátek 26. května.

Řady se rozrůstají, program rozšiřuje. K Festivalu muzejních nocí 2017 se tentokrát připojuje Husitské muzeum v Táboře, Muzeum čokolády, Housův mlýn, Muzeum Lega, Muzeum pivovarnictví Tábor a nově také BaoDílna. Garantem projektu je táborský Odbor kultury a cestovního ruchu, který v rámci noci připravil program v Galerii U Radnice a ve "stočtyřicítce".

Festival oficiálně odstartuje v 19 hodin na Žižkově náměstí před stánkem s občerstvením, kde se na pódiu vystřídá hned několik táborských hudebníků. Těšit se můžete například na manžele Bártovi či Tábor Superstar Pepu Duška. Z náměstí mohou návštěvníci vyrazit po Táboře do všech zapsaných muzeí a galerií. V orientaci jim pomůže mapka, která bude zároveň sloužit jako hrací karta. Komu se podaří získat razítka ze všech objektů, může se těšit na zajímavé ceny.

V Galerii U Radnice představí výtvarníka Tomáše Bíma, který návštěvníky od 19.30 hodin provede svou retrospektivní výstavou s názvem Ohlédnutí. Výstava Kateřiny Miler, dcery známého ilustrátora a duchovního otce večerníčkového krtečka, potěší v Galerii 140 malé i velké návštěvníky. V 19 hodin se můžete s autorkou vydat na komentovanou prohlídku, pro děti je připravena "krtčí dílna”. Ve 21 hodin si tu užijete i trochu muziky v podobě kytarového recitálu Kateřiny Syrné.

Před Husitským muzeem rozbalí své ležení legionáři. Ukázky výzbroje a výstroje čs. legií si tu budete moci prohlédnout od 19 do 22 hodin. Nová výstava věnovaná 100. výročí bitvy u Zborova a 1. světové válce se otevře návštěvníkům v galeriích Staré radnice. Přes vážnost tématu je k této výstavě připraven program pro děti, který slibuje vedle poučení i zábavu. Za symbolickou jednu minci jakékoli hodnoty si budete moci prohlédnout také stálou expozici Husité nebo navštívit Bechyňskou bránu a z vyhlídkové věže Kotnov si prohlédnout noční Tábor.

Muzeum čokolády nabídne návštěvníkům zcela novou expozici o zpracovávání kakaových bobů a historii pěstování kakaa. Děti budou moci nahlédnout i do příbytku jihoamerických Indiánů. Každý návštěvník navíc obdrží voucher na 20% slevu na vstupné do nové expozice Třeboň v marcipánu.

Ze sladké čokolády skočte rovnou do syrového středověku. V Housově mlýně můžete dokonce zažít právo útrpné na vlastní kůži, a to ve zcela nové interaktivní výstavě táborského kata. Pro návštěvníky je tu otevřena také filmová zbrojnice a středověká krčma.

O více než padesát exponátů je rozšířena expozice Muzea Lega. Můžete se těšit na The Beatles a jejich legendární Žlutou ponorku nebo na vůz Caterham Seven 620R. Z řady LEGO Architecture byla expozice doplněna o všechny sety, jako například Buckinghamský palác či Kapitol Spojených států amerických. Fanoušky Pirátů z Karibiku potěší i další novinka, kterou je loď Silent Mary a nechybí ani Jack Sparrow.

V Muzeu pivovarnictví si v rámci muzejní noci připravili komentované prohlídky, výstavu fotografií ateliéru Šechtl a Voseček, hudební vystoupení a malé občerstvení.

Výlet jistého Josky na jih, jak ho v ilustracích autorské knížky zaznamenala výtvarnice Alžběta Zemanová, uvidíte v BaoDílně. Cesta bude doložena pravdivými záznamy a reálnými artefakty.

Vstupné do jednotlivých objektů je volné či symbolické.

Podrobnosti se dozvíte na webových stránkách města Tábora či Husitského muzea a na fb stránce Táborská muzejní noc.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete