Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Museum Kampa

11.08.2017 - 12.11.2017 Praha

MANOLO BLAHNIK ZÁŘÍ S KRYSTALY OD PRECIOSY Manolo Blahnik, módní ikona a zakladatel kultovní luxusní obuvní značky, dnes oznámil, že 27. června představí unikátní pár ručně vyrobených kozaček inspirovaných českým folklorem. Akce proběhne v Preciosa Flagship Storu u příležitosti blížící se výstavy v Praze s názvem The Art of Shoes. Boty s jemnými fuchsiovými pom pomy jsou zdobené 100 křišťálovými…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Museum Kampa
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

MANOLO BLAHNIK ZÁŘÍ S KRYSTALY OD PRECIOSY

Manolo Blahnik, módní ikona a zakladatel kultovní luxusní obuvní značky, dnes oznámil, že 27. června představí unikátní pár ručně vyrobených kozaček inspirovaných českým folklorem. Akce proběhne v Preciosa Flagship Storu u příležitosti blížící se výstavy v Praze s názvem The Art of Shoes.
Boty s jemnými fuchsiovými pom pomy jsou zdobené 100 křišťálovými ověsy Preciosa a svým designem nezapřou svého autora. Tento jedinečný pár Manolo kozaček, jehož cena se dá jen těžko vyčíslit, vzdává hold českému folkloru, historii a tradici a bude sloužit pouze k výstavním účelům.
"České země pro mě mají speciální význam, jelikož odjakživa představují tradici a kvalitu, ale zároveň v sobě nesou cosi hravého a dobrodružného," řekl Manolo Blahnik. "Křišťály Preciosa dodávají mému designu čistotu a autenticitu. Jsem velmi rád, že se mohu o tento unikátní design při této příležitosti podělit s širokou veřejností," dodal pan Blahnik.

"Je pro nás čest spolupracovat s panem Blahnikem a jeho talentovaným týmem. Jedná se o jedno z nejrenomovanějších jmen současného módního světa," řekl Karel Páral, ředitel rozvoje obchodu a marketingu společnosti Preciosa Crystal Components. "Tato spolupráce je opravdu jedinečná. Spojily se dvě firmy sdílející české kořeny a dědictví a to je krásné," dodal Páral.

Výstava The Art of Shoes, která je průřezem celoživotní práce Manolo Blahnika, se do Prahy přesune z Petrohradu, kde probíhala po velmi úspěšném zahájení výstavní tour v Miláně v paláci Palazzo Morando.   

Cristina Carrillo de Albornoz, kurátorka výstavy, dílo rozdělila do šesti tematických sekcí - příroda, gala, umění a architektura, srdce, geografie a materiály. Výstava je tak retrospektivou obuvníkova životního díla. Celkem návštěvníci uvidí dechberoucí kolekci 80 kreseb a 200 bot, které vznikaly téměř 50 let.   

Výstava The Art of Shoes bude zahájena v Museu Kampa v Praze 11. srpna 2017 a bude k vidění do 12. listopadu 2017. Organizátoři výstavy jsou Museum Kampa, Muzeum užitného umění v Praze a SpainArt. Pro více informací o výstavě a lístcích prosím navštivte stránky www.museumkampa.cz.

O MANOLO BLAHNIK:

Kariérou trvající 45 let je Manolo Blahnik jedním z celosvětově nejvlivnějších návrhářů bot. Jeho boty okouzlují mezinárodní společenství zbožňujících a loajálních stoupenců po celém světě. Blahnik je řemeslník. Do dneška se každou sezonu na několik týdnů vydává do továren v Miláně, aby každou kolekci osobně přivedl k životu. Všechny jím navržené boty jsou založeny na jeho nákresech, které v továrnách přeměnil do prototypů. Skvěle tvarované jehly a podpatky, které pro své boty vytvořil, neustále zdokonaluje vlastníma rukama.
V průběhu let Manolovy úspěchy docenily různé organizace v mnoha zemích, naposledy Couture Council of America, a dostalo se mu i jednoho z nejvyšších ocenění udělovaných Jejím Veličenstvem královnou Spojeného království – stal se komandérem Řádu britského impéria (třída CBE). Také publikoval řadu knih, nejnovější z nich je Fleeting Gestures and Obsessions (Letmá gesta a posedlost), již vydalo nakladatelství Rizzoli v roce 2015.
Manolo Blahnik v současnosti distribuuje výrobky do 290 prodejních míst v 33 zemích světa s 12 samostatnými obchody a přes nedávno spuštěnou platformu internetového prodeje: manoloblahnik.com.
Kromě ústřední dámské řady zahrnující také večerní a denní kabelky značka vlastní i úspěšnou pánskou kolekci.

O společnosti PRECIOSA:

Sklářská tradice Preciosy sahá více než pět století nazpět, a to do roku 1548, kdy byly v Křišťálovém údolí na území dnešní České republiky položeny její základy. Ty stojí na ideálech, jako jsou kvalita, odolnost a inovace.  Díky těmto hodnotám Preciosa již po staletí dosahuje nových technologických objevů a podmanivou a nadčasovou kvalitu pravého českého křišťálu dokázala rozšířit na trzích po celém světě.

Preciosa Crystal Components je členem skupiny Preciosa. Nabízí více než 25 000 prémiových křišťálových výrobků nejrůznějších tvarů, velikostí, barev a pokovů. Mezi zákazníky společnosti patří výrobci luxusního zboží, šperkaři, módní návrháři a distributoři z celého světa. Kromě sídla společnosti v Jablonci nad Nisou má Preciosa 12 dalších zastoupení, včetně kanceláří ve Spojených státech amerických, ve Velké Británii, v Rusku, Číně, Hongkongu a Dubaji.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Další akce v okolí

Jak vzniká výstava? II. / Neděle pr…

28.04.2024 - 28.04.2024
Pragovka Gallery,…

V neděli 28. dubna v 15:00 hodin bude odpoledne v Pragovka Gallery opět věnováno rodinám. Nedělní program s názvem Jak…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Svět knihy Praha 2024 oslaví Kafku …

23.05.2024 - 26.05.2024
Praha

Výstaviště v Holešovicích opět přivítá příznivce literatury. 29. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete