Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tour improvizačního tria Imprassionismus - Ústí nad Labem

20.06.2018 Ústí nad Labem

 Herecko-improvizační uskupení IMPRA už od března korzuje po republice s aktuální tour Imprassionismus. Další zastávka se uskuteční v Ústí nad Labem, kde si trojice talentovaných mladých umělců ve středu 20. června zahraje v podniku s příznačným názvem RestArt. Uskupení IMPRA tvoří dva herci (Hanny Firla a Ondřej Král) a multiinstrumentalista (Igor Ochepovsky). Jejich představení vznikají přímo…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
RestArt
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Ústí nad Labem
Obec
Ústí nad Labem

Fotogalerie k článku

 Herecko-improvizační uskupení IMPRA už od března korzuje po republice s aktuální tour Imprassionismus. Další zastávka se uskuteční v Ústí nad Labem, kde si trojice talentovaných mladých umělců ve středu 20. června zahraje v podniku s příznačným názvem RestArt.

 

Uskupení IMPRA tvoří dva herci (Hanny Firla a Ondřej Král) a multiinstrumentalista (Igor Ochepovsky). Jejich představení vznikají přímo na jevišti před zraky diváků. Nemají předem dané charaktery, témata, záchytné body ani kulisy nebo rekvizity. Nedrží se jednoho žánru, kombinují skoro všechny divadelní formy. Nabízejí smích, ale i dramatické situace, které diváka můžou překvapit.

 

"Nemáme scénář, nemáme nic. Až společné napojení a energii přímo na jevišti. Nesmírně důležitý je také prostor a diváci v něm. Tohle všechno nám napoví, o čem představení bude. Jsem hodně zvědavý na to, jak se nám bude hrát v ústeckém RestArtu. V Ústí to vždycky mívá hodně specifickou atmosféru a tuším, že v RestArtu jen tak nepřestaneme lovit nové zkušenosti a zážitky," říká Hanny Firla.

Kluci společně vystupuje již tři roky. Za tu dobu stihli vyrazit už na 6 celorepublikových tour a v rámci nich odehrát více než 200 představení. Na konci loňského roku si navíc poprvé vyzkoušeli i hraní za hranicemi České republiky a Slovenska. Stalo se tak v Drážďanech na festivalu Cargo Theatre 2017, kde se objevili hned v roli headlinera.

 

V současnosti korzují po republice s jejich aktuální tour s názvem Imprassionismus, ke které vydali i čtyřbodový manifest. Shrnují v něm, o čem letošní tour je. Vychází z jádra lidské přirozenosti a umělci se obrací a vrací ke svému vnitřnímu dítěti, ke stavu neposkvrněnosti. "Nebuďme pussyvní ovčí plniči a směřujme své životy cestou k tvůrčí individualitě. Není třeba se přitom bát lidskosti a emocí s ní spojených," hlásá poslední bod jejich manifestu. 

 

Pokud se chcete na vlastní kůži přesvědčit o tom, jak trojice improvizátorů umí přenášet emoce, dorazte ve středu 20. června do podniku RestArt v Ústí nad Labem. Představení začíná ve 20:00 hodin. U vstupu bude pro každého připraven welcome drink od krásek z týmu Jägerbeets.

Mapa

Další akce v okolí

Zahájení turistické sezóny města Ús…

28.04.2024 - 28.04.2024
Ústí nad Labem

Přijďte si s námi užít veselý den plný zábavy pro celou rodinu na hradě Střekov.

Family festival 2024 - Ústí nad Lab…

25.05.2024 - 25.05.2024
Ústí nad Labem

Třetí ročník veselé akce pro celou rodinu plný skvělé zábavy a dobrého jídla v areálu letního kina Ústí nad Labem.

Přednáška Café Nobel - Tradiční hud…

02.05.2024 - 02.05.2024
Muzeum města Ústí nad…

Setkání z tradičního přednáškového cyklu Café Nobel.

Veřejné čtení jmen obětí holocaustu…

06.05.2024 - 06.05.2024
Prokopa Diviše 1812,…

Pietní akce, maraton čtení jmen, kteří se tímto symbolicky, na krátký okamžik, vrátí do ulic měst, kde žili, do našeho…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete