Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tradiční hrnčířské trhy na Kampě - Praha

01.09.2018 - 02.09.2018 Praha

Ve dnech 1. – 2. září od 10 do 19 hodin zaplní Kampu stánky s keramikou renomovaných řemeslníků, nebude chybět oblíbená kavárna s hudebním doprovodem, letos pod názvem Cyklo Handy kavárna. Catering tradičně zajišťuje sociální podnik Café Therapy s vyhlášenými domácími dobrotami. Doprovodný program pro děti i rodiče bude pestrý: pohádky (Toy Machine, Ústav Úžasu), kouzelník Eňo Ňuňo, klaun Petr…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Ve dnech 1. – 2. září od 10 do 19 hodin zaplní Kampu stánky s keramikou renomovaných řemeslníků, nebude chybět oblíbená kavárna s hudebním doprovodem, letos pod názvem Cyklo Handy kavárna. Catering tradičně zajišťuje sociální podnik Café Therapy s vyhlášenými domácími dobrotami. Doprovodný program pro děti i rodiče bude pestrý: pohádky (Toy Machine, Ústav Úžasu), kouzelník Eňo Ňuňo, klaun Petr Hombre Štěpánek, Geisslers Hofcomoedianten zahrají Malé příběhy velkého hraběte. Vše doplní unplugged hudební produkce.

 

Tradiční hrnčířské trhy na Kampě vytvářejí prostor pro setkávání obyvatel s programem pro celou rodinu a pro všechny generace.

 

Přáním i cílem organizátorů je oživit půvabnou lokalitu Kampy ryze českým řemeslem a nabídnout nejen turistům, ale především obyvatelům Prahy příjemnou rodinnou atmosféru. Tradiční hrnčířské trhy jako vždy pořádá neziskové organizace SANANIM, která nejen v Praze zajišťuje komplexní péči o drogově závislé a jejich rodiny a blízké, s cílem pomoci nejen jim, ale i široké veřejnosti – tj. zajišťovat prevenci a snižovat škody napáchané drogami i jejich dopady na společnost.

 

To, co bylo před třinásti lety ze strany SANANIMu pouhým pokusem o oživení více než stoleté tradice keramických trhů na pražské Kampě, se stalo hojně navštěvovanou společensko-kulturní akcí s charitativním a osvětovým přesahem, která pomáhá vracet Prahu Pražanům. Akce se koná za podpory Městské části Prahy 1.

 

SANANIM z.ú. v rámci hrnčířských trhů nezapomíná ani na svou hlavní činnost, kterou je protidrogová prevence – zde naplněná nenásilnou formou osvěty a rozšiřování nabídky volnočasových aktivit zejména pro děti.

 

SANANIM z.ú. je v ČR jedním z nejstarších a dnes i největších nestátních poskytovatelů služeb v oblasti prevence, péče a léčby závislostí na nealkoholových drogách a hazardním hraní. Zařízeními SANANIMu projde kolem 10 000 lidí ročně, kromě drogově závislých poskytuje SANANIM pomoc i jejich rodinám a blízkým. V současné době provozuje dvanáct hlavních zařízení a realizuje řadu rozšiřujících a doplňujících projektů či programů. Mezi nejvýznamnější patří telematické poradenské a informační služby (Drogová poradna, Internetová léčebná intervence, Alkotest aj.), program pro práci se specifickými skupinami a program pro matky s dětmi. Další projekty se zaměřují především na vzdělávání, primární prevenci, publikační činnost a zahraniční spolupráci. Významné jsou i všechny aktivity realizované v rámci samostatného právního subjektu (zřízeného a stoprocentně vlastněného SANANIMem) – SANANIM Charity Services, s. r. o., (Café Therapy, U Karáska) i servisních organizací SANANIM SOS, s. r. o., (externí vzdělávání) a SANANIM 4D, o. p. s. Činnost organizace dnes zabezpečuje přes 134 stálých zaměstnanců a 15 externistů.

 

Další akce v okolí

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Noční koloběžkování 2024 - Praha

27.04.2024 - 27.04.2024
Topsports centrum -…

Noční koloběžkování 2024 již tradičně otevře sezónu nejen pro všechny milovníky koloběžkování, ale i naplno otevře síť…

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

28.04.2024 - 28.04.2024
Zážitkovka Praha

Vyrobte si strašidelné oči, speciální pavoučí mýdla nebo umíchejte kouzelný lektvar.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete