Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Třicetiletá válka na Svojanově

23.08.2014 - 24.08.2014 Svojanov

O víkendu 23. – 24. srpna 2014 proběhne na hradě Svojanov další tradiční akce letošní sezóny – Třicetiletá válka na Svojanově. Hrad se navrátí o několik století zpět do doby, kdy se v jeho okolí potulovaly bandy vojáků a možná se také Švédové pokoušeli hrad dobýt. Hlavní program je připraven na nádvoří hradu. Po oba dny budou probíhat scénická šermířská vystoupení, ukázky zbraní, ukázky práva…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

O víkendu 23. – 24. srpna 2014 proběhne na hradě Svojanov další tradiční akce letošní sezóny – Třicetiletá válka na Svojanově. Hrad se navrátí o několik století zpět do doby, kdy se v jeho okolí potulovaly bandy vojáků a možná se také Švédové pokoušeli hrad dobýt. Hlavní program je připraven na nádvoří hradu. Po oba dny budou probíhat scénická šermířská vystoupení, ukázky zbraní, ukázky práva útrpného i hry a soutěže pro děti.  Vyvrcholení programu bude vždy v 11:00 a 15:00 hodin, kdy proběhne hromadná bitva o hrad.

Akce se vyznačuje velkým počtem účinkujících. Akci pořádá Hrad Svojanov společně se sdružením Honorata, v rámci programu dále vystoupí skupiny Svobodní Žoldnéři, Mortem Iter, Magna Moravia a Tartas.

Program bude probíhat po oba víkendové dny od 9:30 do 17:00 hodin. Třicetiletá válka na Svojanově proběhne pod záštitou náměstka hejtmana Pardubického kraje Jaromíra Duška.

Hrad Svojanov patří k nejoblíbenějším výletním cílům Pardubického kraje. K prohlídce nabízí tři trasy. Okruh A představuje interiéry empírového paláce z 19. století, okruh B středověká sklepení s mučírnou a goticko-renesanční dům zbrojnošů s ukázkou života hradní posádky a okruh C venkovní areál s gotickou zahradou a rozhlednou na vrcholu břitové věže. Velkou atrakcí letošní sezóny je i výstava stovky modelů českých, moravských a slovenských hradů a zámků.

Pro návštěvníky je otevřena restaurace s možností venkovního posezení a občerstvení v areálu odpočinkové zóny v předhradí. O letních prázdninách je hrad Svojanov otevřen denně včetně pondělí od 9 do 18 hodin. 

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete