Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Trienále v Jablonci zakončí světelná show

28.10.2014 Jablonec nad Nisou

Mezinárodní trienále skla a bižuterie JABLONEC 2014, největší přehlídka současného skla a bižuterie v České republice, bude slavnostně zakončeno na státní svátek, v úterý 28. října. Vyvrcholením programu bude podvečerní světlená show.Již od 9 hodin mohou návštěvníci na hlavní budově muzea naposledy shlédnout výběrovou přehlídku Trendy.Design.Produkce, na níž více než sedmdesát firem prezentuje…

Adresa a kontaktní informace

Mezinárodní trienále skla a bižuterie JABLONEC 2014, největší přehlídka současného skla a bižuterie v České republice, bude slavnostně zakončeno na státní svátek, v úterý 28. října. Vyvrcholením programu bude podvečerní světlená show.

Již od 9 hodin mohou návštěvníci na hlavní budově muzea naposledy shlédnout výběrovou přehlídku Trendy.Design.Produkce, na níž více než sedmdesát firem prezentuje své úspěšné výrobky posledních tří let. Od 13 hodin pak budou mít možnost shlédnout dvě výstavy v Galerii Belveder, a sice výsledky Mezinárodního bižuterního sympozia a tvorbu švédského výtvarníka Hanse Falc Vobruby.

Ve stejnou dobu začne na hlavní budově slavnostní program. Nabídne hudební vystoupení, mezi nimi třeba produkci na skleněnou harfu, návštěvníci si také mohou ještě zasoutěžit s firmou Jelení šperk v hledání členů jelení rodinky. Tato soutěž vyvolala doslova hon na jeleny. Nasbíralo se více než 1 500 anketních lístků, správného čísla se ale dopočítala jen asi třetina soutěžících. Z nich bude v závěrečném programu vylosováno několik výherců originální brože v designu trienále. Vyvrcholením derniéry bude po setmění venkovní světelná 3D projekce, která představí podobu dalšího skleněného objektu připravovaného ke zkrášlení muzejního parku.

Celý cyklus výstav Mezinárodního trienále JABLONEC 2014 se těšil mimořádnému zájmu veřejnosti. Všechny výstavy dosud navštívilo na 14 tisíc návštěvníků, z toho téměř 11 tisíc přišlo na hlavní budovu. Do kostela svaté Anny dorazilo na 1,5 tisíce lidí a do univerzitní Galerie N osm set, přitom tyto dva objekty byly otevřeny jen po dobu letních prázdnin. Nejméně lidí si pak našlo cestu na Galerii Belveder.

Slavnostní zakončení Mezinárodního trienále JABLONEC 2014 proběhne v úterý 28. října od 13 do 17 hodin, vstup do obou objektů muzea bude v úterý zdarma.

Světelná show bude viditelná zvenku z muzejního parku, ale také od "bulváru" 5. května.

Program:

13.00 – 16.00 Banda Brincadeira zahraje v rytmu samby
14.00 a 16.00 Skleněná harfa Alexandra Zoltána
16.30 Vylosování soutěže Jelenobraní
17.00 ARIES percussion show se závěrečným překvapením

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Závody na Kamenici odstartují letoš…

20.04.2024 - 21.04.2024
Plavy

O víkendu 20. – 21. dubna startují na Tanvaldské Kamenici v podhůří Jizerských hor první letošní závody v raftingu. Na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete