Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Trutnovský podzim

10.10.2017 - 31.10.2017 Trutnov

Hudební festival Trutnovský podzim nabídne evropskou premiéru v podání Adama PlachetkyMezinárodní hudební festival Trutnovský podzim letos představí evropskou premiéru. Koncert Na Broadway s Adamem Plachetkou: Impossible dream, na kterém se budou hrát a především zpívat muzikálové melodie, doprovodí Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou předního českého dirigenta Tomáše Netopila.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hudební festival Trutnovský podzim nabídne evropskou premiéru v podání Adama Plachetky

Mezinárodní hudební festival Trutnovský podzim letos představí evropskou premiéru. Koncert Na Broadway s Adamem Plachetkou: Impossible dream, na kterém se budou hrát a především zpívat muzikálové melodie, doprovodí Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou předního českého dirigenta Tomáše Netopila. Podkrkonošská metropole se 16. října v 19 hodin stane místem prvního uvedení koncertu v Evropě. Z Trutnova zamíří do hlavního města.

Festival Trutnovský podzim každoročně představuje ve společenském centru UFFO české i zahraniční umělce. Jedinečnou akcí letošního ročníku bude právě koncert operního pěvce a sólisty Metropolitní opery v New Yorku Adama Plachetky. V podání českého barytonisty, který stál na nejslavnějších jevištích světa, si mohou posluchači vyslechnout přehlídku muzikálových skvostů z klasických i současných děl. Adam Plachetka zazpívá skladby Clauda-Michela Schönberga (Les Misérables), Leonarda Bernsteina (West Side Story), Andrewa Lloyda Webbera (Cats), Fredericka Loeweho (My Fair Lady) a řady dalších.

"Interpretace kvalitních muzikálových skladeb ve spojení Adama Plachetky a Tomáše Netopila, přinese divákům výjimečný zážitek," říká k projektu Libor Kasík, ředitel centra UFFO a organizátor festivalu. O hudební doprovod koncertu se postará Symfonický orchestr Českého rozhlasu, který v letošní sezóně oslaví 90 let od svého založení.

"Pro Trutnov a jeho festival je tento koncert velkou událostí. Už v minulosti Adam Plachetka v Trutnově na festivalu vystoupil a měl skvělý ohlas. Jsme rádi, že ho můžeme opět přivítat," dodává Libor Kasík.

Letošní 37. ročník hudební přehlídky nabídne další pestrou paletu účinkujících. Celý program Trutnovského festivalu, který trvá až do konce října, je možno najít na webu UFFO: http://uffo.cz/uffo-sct/trutnovsky-podzim/. Festival se koná pod záštitou města Trutnova a patronem je KASPER Trutnov.

 

Těšíme se na vás!

 

 

Mapa

Další akce v okolí

Velikonoční veselí 2024 - Špindlerů…

30.03.2024 - 30.03.2024
náměstí

Velikonoční svátky ve Špindlerově Mlýně, zábavné sobotní odpoledne.

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete