Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tuchlovická pouť

03.05.2013 - 05.05.2013 Tuchlovice

Příznivce folkloru zveme na jeden z prvních festivalů folklorní sezóny, který se pořádá v obci Tuchlovice a Novém Strašecí od pátku do neděle 3. - 5. května 2013. Středočeský folklorní festival Tuchlovická pouť 2013 má letos XX. ročník a své jubileum oslaví bohatým programem.Festival zahájí koncert dětského pěveckého sboru Rosička (ZUŠ Stochov) a Malé kapelky souboru Lísteček (ZUŠ Nové Strašecí)…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Příznivce folkloru zveme na jeden z prvních festivalů folklorní sezóny, který se pořádá v obci Tuchlovice a Novém Strašecí od pátku do neděle 3. - 5. května 2013. Středočeský folklorní festival Tuchlovická pouť 2013 má letos XX. ročník a své jubileum oslaví bohatým programem.

Festival zahájí koncert dětského pěveckého sboru Rosička (ZUŠ Stochov) a Malé kapelky souboru Lísteček (ZUŠ Nové Strašecí) v pátek v 17.00 hodin v kostele sv. Havla v Tuchlovicích. V Novostrašeckém kulturním centru v 19.30 hodin pak přivítají domácí soubory Lísteček a Čtyřlístek své letošní hosty, folklorní soubor Jiskra z Plzně, soubor Pećinci ze stejnojmenného srbského města a slovenský dětský folklorní soubor Borinka z Nitry v pořadu nazvaném "Vítejte u nás".

Víkendové dění se již zcela přesune do Tuchlovic. Sobotní i nedělní dopoledne vyplní jednotlivé soubory krátkými vystoupeními na podiu před Českou hospodou. V sobotu ve 14.00 hodin začne v amfiteátru bývalého letního kina hlavní festivalový program, v němž vystoupí kromě již zmíněných domácích souborů Čtyřlístek a Lísteček, plzeňské Jiskry a zahraničních souborů Pećinci a Borinky tanečníci, zpěváci a muzikanti pražských souborů Kytice, Gaudeamus a Rosénka, Vonička z Čestlic, Česká muzika, Cimbálová muzika Vladimíra Novotného, mistr hry na tradiční pastýřské hudební nástroje (fujaru, píšťaly aj.) Drahoš Daloš z Lehoty pri Nitre a se skotským folklorem seznámí dudácký soubor The 1st Czech Pipes And Drums.
V pořadu věnovanému především dudám se přidá dudácká muzika Pracharanda z Domažlic a pódiová vystoupení zakončí hudební skupina Navostro z Mělníka, která pro svou vlastní tvorbu čerpá inspiraci především v keltské hudbě skotské, irské, americké i české. Po skončení programu přijde na řadu ještě tradiční Nokturno – pohodové noční "muzicírování".

Závět třídenního festivalu vytvoří v neděli pořad s názvem "V Tuchlovicích na pouti ať se nikdo nermoutí". S diváky se za všechny účinkující rozloučí soubory Čtyřlístek, Rosénka, Borinka, Pećinci, a také Jarošovci a Jarošáček z Mělníka a Notičky z Řevnic.

Věříme, že si najdete volnou chvíli a přijedete se do Tuchlovic nebo Nového Strašecí podívat. Letos opravdu nebudete litovat!

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Kladenský Majáles 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Kladno

Kladenský Majáles je studentský festival na oslavu jara, mládí a studentského života pořádaný studenty pro studenty,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete