Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tvořivé dílny v Malé Úpě

06.06.2018 - 31.12.2018 Malá Úpa

Jednoznačně nejúspěšnější "volnočasovou" nabídku letošní zimní sezóny v krkonošské vesničce Malá Úpa představovaly tvořivé dílničky Dany Augustové. Dílny konané několikrát týdně navštívilo mnoho dětí, ale i dospělých. Pustili fantazii na špacír a vyráběli korálky ze skla nebo smaltované hrnečky. V zaběhlém programu pokračují v Malé Úpě po celý rok. "Tvořivá dílna v Malé Úpě je zaměřená na…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Jednoznačně nejúspěšnější "volnočasovou" nabídku letošní zimní sezóny v krkonošské vesničce Malá Úpa představovaly tvořivé dílničky Dany Augustové. Dílny konané několikrát týdně navštívilo mnoho dětí, ale i dospělých. Pustili fantazii na špacír a vyráběli korálky ze skla nebo smaltované hrnečky. V zaběhlém programu pokračují v Malé Úpě po celý rok.

 

"Tvořivá dílna v Malé Úpě je zaměřená na řemesla, která se v horách dříve vyskytovala a dávala místním obživu. Ať už je to výroba bižuterie, smaltování nebo výroba vinutých perel," říká výtvarnice Dana Augustová, která se před časem rozhodla spojit svůj život s Malou Úpou a založit zde celoroční tvořivou dílnu. K tomu dodává: "Řemeslná a výtvarná dílna pro mě vždy byla životní láskou. Když jsem přijela do Malé Úpy, zamilovala jsem se znovu. To místo mě uchvacuje a inspiruje. A naznačuje, kde a jak bych chtěla žít." Dana Augustová usiluje také o certifikaci svých výrobků jako krkonošského produktu.


Tvořivé dílny jsou další důkaz toho, že se do Krkonoš vracejí staré tradice a řemesla. Návštěvníci Malé Úpy a okolí tak mají jedinečnou příležitost si dílny vyzkoušet. "Myslím si, že lidé chtějí poznávat, jak se u nás v Krkonoších dříve žilo, jak naši předci pracovali a jakým řemeslům se věnovali. Ten návrat ke kořenům a podstatě života je v poslední době viditelný, alespoň u hostů, kteří přijíždějí do Malé Úpy. A je hezké, že k tomu rodiče vedou i své děti. Tvořivé dílny ,naší‘ Dany jsou toho důkazem," říká starosta Malé Úpy Karel Engliš.

 

Více informací o dílně a termínech konání na http://www.nadechnise.eu, nebo na webových stranách Malé Úpy www.malaupa.cz.

Mapa

Další akce v okolí

Velikonoční veselí 2024 - Špindlerů…

30.03.2024 - 30.03.2024
náměstí

Velikonoční svátky ve Špindlerově Mlýně, zábavné sobotní odpoledne.

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete