Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ty děti si pořád hrají - výstava - Gask Kutná Hora

05.11.2016 - 12.03.2017 Kutná Hora

Vážení návštěvníci,srdečně Vás zveme v sobotu 5/11 na vernisáž výstavy Ty děti si pořád hrají / Dětská tematika v díle bratří Čapků. Začínáme v 16 hodin.Výstava nabízí průřez tvorbou bratří Čapků ovlivněnou dětským světem. Představuje nejen obrazy, kresby, skici, dětské knížky v různých jazykových mutacích a Josefovy návrhy potisků textilií. Zahrnuje i dosud nevystavená díla od 20. do 30. let 20.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Gask Kutná Hora
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Kutná Hora
Obec
Kutná Hora

Fotogalerie k článku

Vážení návštěvníci,

srdečně Vás zveme v sobotu 5/11 na vernisáž výstavy Ty děti si pořád hrají / Dětská tematika v díle bratří Čapků. Začínáme v 16 hodin.

Výstava nabízí průřez tvorbou bratří Čapků ovlivněnou dětským světem. Představuje nejen obrazy, kresby, skici, dětské knížky v různých jazykových mutacích a Josefovy návrhy potisků textilií. Zahrnuje i dosud nevystavená díla od 20. do 30. let 20. století.

Interaktivní část expozice nabízí volný prostor pro hru nejen dětem, ale i dospělým. Po dobu trvání výstavy připravilo Lektorské centrum GASK originální doprovodné programy pro návštěvníky napříč generacemi, do nichž se zapojí i školy. Spolu s výstavou vzniká katalog, obsahující reprodukce vystavovaných děl, doplňující a prohlubující znalosti o vztahu tvorby bratří Čapků s dětským světem, který odborná literatura silně opomíjela posledních padesát let.

Otevírací doba a vstupné

Vážení návštěvníci,
 
na sobotu 18/2 LC GASK připravuje Mezigenerační program k výstavě Ty děti si pořád hrají od 13.00 do 15.00 hodin. Cena 60 Kč dítě / rodič: zdarma.
 
Šité kresby Josefa Hampla a Stavby mysli Zbyňka Janáčka, dvou předních výtvarníků a grafiků, představíme v sobotu 18/2 od 16 hodin na vernisáži. Pokřtíme katalog Přesahy grafiky III k uplynulým výstavám v GASK. Uvnitř najdete grafiky Dalibora Smutného, Jakuba Špaňhela nebo Šimona Brejchy. Vstup zdarma.
 
Cyklem Tovaryšstvo Ježíšovo v Čechách – 350 let od založení jezuitské koleje - pokračujeme s historiky Pavlem Zavadilem a Zbyňkem Hojdou. Beseda o cestách ve znamení kříže začne v sobotu 25/2 od 17.00 hodin. Vstup 20 Kč.
 
Režisérku večerníčků jako je Maxipes Fík, Štaflík a Špagetka nebo O makové panence Libuši Čihařovou představí druhý díl cyklu Kamarádi animovaného filmu ve čtvrtek 2/3 od 17.00 hodin. Vstupné 50Kč.
 
Na výletě do Kutné Hory pak můžete využít nákupu čtyřvstupenky za 305 Kč a navštívit chrám sv. Barbory, GASK, Katedrálu Nanebevzetí Panny Marie v Sedlci a Hřbitovní kostel Všech svatých a kostnici.

 

Těšíme se na Vás v GASK!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete