Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Únor v Zelenáčově šopě nabídne koncerty i cestovatelské besedy - Zlín

02.02.2017 - 26.02.2017 Zlín

Únor v Zelenáčově šopě nabídne koncerty i cestovatelské besedy.Únorové koncerty v hudebním klubu Zelenáčova šopa ve Zlíně zahájí 2. února místní kapela Hudba Fryšták. Každý z členů skupiny Hudba Fryšták vychází z trošku jiného hudebního podhoubí, v tvorbě se tak mísí blues, rock, folk, death jazz, emo rock’n’roll, techno noise, acid country a mnoho dalších stylů. 4. února se v klubu setká hned…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v hudebním klubu Zelenáčova šopa ve Zlíně
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Zlín
Obec
Zlín

Fotogalerie k článku

Únor v Zelenáčově šopě nabídne koncerty i cestovatelské besedy.

Únorové koncerty v hudebním klubu Zelenáčova šopa ve Zlíně zahájí 2. února místní kapela Hudba Fryšták. Každý z členů skupiny Hudba Fryšták vychází z trošku jiného hudebního podhoubí, v tvorbě se tak mísí blues, rock, folk, death jazz, emo rock’n’roll, techno noise, acid country a mnoho dalších stylů.

4. února se v klubu setká hned několik kapel na Bluegrassovém večírku. Tento energií nabitý hudební večer v podání zlínské kapely Jack's Band a dalších dvou bluegrassových seskupení. Na večírku se přidá StopTime z Poličky na Vysočině v čele se zpívající basistkou. A do třetice jihlavská kapela The Rustic Robots, která se vrací ke kořenům této muziky a brilantně zahraje muzikantsky vyšperkované tradičně-bluegrassové songy. Místní kapelu Jack's Band pak vystihuje spíše moderní bluegrass doplněný vlastními, někdy ostřejšími, jindy romantičtějšími texty.

The Bladder Stones zahrají v Zelenáčově šopě 9. února. Kapela existuje od sklonku roku 2010 a od začátku její členy vzájemně spojoval despekt k autoritám. Skupina míchá repertoár od tvrdého texaského blues s odkazy na klasiku žánru, až po intimní specifické úpravy jazzových standardů. V kapele se setkávají dvě hudební generace a tím vzniká vyvážený mix mladé energie s vyzrálou únavou.

Další koncert nabídne kapela Neřež, která zahraje 14. února. Vznikla jako volné pokračování legendárních Nerez. V roce 2015 vychází zatím poslední album, které obsahuje 16 písní. Najdete zde i již známou píseň "V sedmém nebi" ze seriálu Vinaři.

16. února vystoupí legenda české bluegrassové scény, kapela Poutníci. V roce 2017 oslaví 47 let od svého vzniku. Kapela již 6 let hraje v nezměněné sestavě.

Vrcholem únorových koncertů bude Banjo Band Ivana Mládka. Vystoupí hned dvakrát, 21. a  22. února. Čtyři tisíce vystoupení během padesáti let. Právě tolik má na svém kontě legendární Banjo Band Ivana Mládka, který letos slaví padesátku. Za tu dobu se v populární kapele vystřídalo téměř třicet hudebníků a zpěváků, a také řada hostů. Jediným "zdravým" jádrem původní sestavy zůstal už jen Ivan Mládek.

Kapela Jarret vystoupí 23. února. Tato indierocková a folkrocková skupina, která svou stylovou nezařaditelností přivádí kritiku k šílenství. Přitom jde o pouhé respektování textu s absencí strachu použít při aranžování jakékoliv prostředky. Jde vesměs o původní tvorbu Bohouše Vašáka doplněnou o písně spřízněných autorů – Jakuba Nohy, Martina Kadlece a Pavla Havlíka.

Únorové koncerty zakončí 26. února Femi Temowo Trio. Prezentují původní kompozice, stylově vycházející z moderního akustického jazzu s výraznými vlivy africké hudby a world music. Technicky, rytmicky a stylově dokonalá hra Femiho slouží jako prostředek k spontánnímu a bezprostřednímu muzikálnímu projevu. Femi Temowo je britský jazzový kytarista narozený v Nigérii a žijící nyní v Londýně. V několika kompozicích zazní také zpěv Femiho Temowa, ovlivněný africkými písněmi. Femi Temowo mimo jiné spolupracoval s Wynton Marsalis, Amy Winehouse, Andrea Bocelli, George Benson, Julie Dexter, Courtney Pine a dalšími.

Klub chystá také dvě cestovatelské besedy. První se chystá na 6. února a bude na téma "Po stopách vikingů", která návštěvníkům představí jižní části Švédska a Norska. Druhou besedou v Zelenáčově šopě bude 20. února povídání o Patagonii a Velikonočním ostrově, který se považuje za jeden nejdivočejších míst na naší planetě.

Více informací o programu je na webu http://www.sopa.cz/.

Vstupné na koncerty je možné zakoupit předem v Zelenáčově šopě.

ZELENÁČOVA ŠOPA, hospůdka pivních speciálů, hudební a divadelní klub je místem, kde můžete ochutnat desítky různých piv, zažít živé koncerty, cestovatelské besedy, nebo divadelní představení pro děti i dospělé. Kulturní programy jsou podporovány Kulturním fondem města Zlína. U zrodu vyhlášeného podniku před 26 lety i za jeho současnou dramaturgií stojí Martin Juřík, mezi přáteli známý pod přezdívkou Čurda. Je také tahounem zlínské kapely Podjezd. Zelenáčova šopa je nekuřáckou restaurací.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

MAJÁLES UTB 2024 - Zlín

03.05.2024 - 03.05.2024
Zlín

Majáles UTB je největší hudební akcí ve Zlínském kraji pořádanou výhradně studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.…

Zlin Design Week 2024

08.05.2024 - 14.05.2024
Zlín

Zlin Design Week, týdenní design festival, kde může každý najít inspiraci. Prostřednictvím ZDW vytváříme platformu pro…

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

28.04.2024 - 28.04.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

26.05.2024 - 26.05.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete