Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Úspěšný český big band se objeví ve hvězdně obsazeném filmu Jiřího Vejdělka

07.01.2018 - 25.03.2018 Praha

Úspěšný český big band se objeví ve hvězdně obsazeném filmu Jiřího VejdělkaBig band Petra Kroutila s názvem Original Vintage Orchestra slaví úspěchy nejen na poli hudebním, ale nyní už i filmovém. Swingový orchestr, který poslední rok se svojí veleúspěšnou show světového formátu dobývá tuzemská pódia, bude k vidění v novém hvězdně obsazeném filmu režiséra Jiřího Vejdělka s názvem TÁTOVA VOLHA,…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Úspěšný český big band se objeví ve hvězdně obsazeném filmu Jiřího Vejdělka

Big band Petra Kroutila s názvem Original Vintage Orchestra slaví úspěchy nejen na poli hudebním, ale nyní už i filmovém. Swingový orchestr, který poslední rok se svojí veleúspěšnou show světového formátu dobývá tuzemská pódia, bude k vidění v novém hvězdně obsazeném filmu režiséra Jiřího Vejdělka s názvem TÁTOVA VOLHA, jenž bude mít premiéru v březnu příštího roku.

Kapelníkovi Petrovi Kroutilovi není práce před kamerou cizí. V minulosti zářil coby Danny po boku Tatiany Vilhelmové a Ani Geislerové v úspěšném televizním seriálu Prima sezona a brzy ho bude možné vidět také ve filmu české televize, Balada o pilotovi. Tentokrát před kamerou nestojí Petr sám, ale společně s celým sedmnáctičlenným big bandem. "Bylo bezvadný vidět Jirku Vejdělka jako přísného režiséra. Natáčení s ním mě moc bavilo. Jirka s naším big bandem spolupracuje od samého začátku, moderuje většinu našich vystoupení a také se postaral o režii. Lidé si díky němu nejen užívají hudbu, ale navíc se i skvěle baví. Jirka je zábavný a dokáže publikum zaujmout. Jsem rád, že si nás nyní vybral do svého filmu," nadšeně vypráví Petr Kroutil.

První klapka k filmu TÁTOVA VOLHA padla už 29. srpna v Kouřimi a opět svedla dohromady režiséra Jiřího Vejdělka a producenta Tomáše Hoffmana. Že se bude jednat o zajímavou podívanou, dokazuje i hvězdné obsazení. V hlavních rolích diváci uvidí legendy českého filmu. "Přiznávám, že do režie TÁTOVY VOLHY jsem se pustil ze žárlivosti. Přeci jsem nemohl připustit, aby nějaký jiný chlap měl šanci obsadit takové talentované, a krásné dámy jakými jsou Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová nebo Emília Vášáryová a užívat si to s nimi potom na place. A to nemluvím o ústřední dvojici matky a dcery, kterou jsem nabídl Elišce Balzerové a Tatianě Vilhelmové," upřesňuje Jiří Vejdělek.

Original Vintage Orchestra se kromě účinkování ve filmu věnuje hlavně přípravě na další svá vystoupení. Po úspěšném představení k příležitosti prvních narozenin, které proběhlo začátkem října v pražské Lucerně, se swingoví profíci chystají opět zazářit už 6. listopadu v Klubu Lávka. Další koncerty na Lávce se uskuteční 7. ledna, 25. února a 25. března. 24. ledna vystoupí big band v paláci Hybernia na Kytarovém festivalu.

 

Těšíme se na vás!

 

Další akce v okolí

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Matěj Boček / Výstup z rezidence 20…

04.04.2024 - 04.04.2024
Praha

Pragovka Gallery pořádá 4. dubna od 18 hodin prezentaci výstupu z rezidence umělce Matěje Bočka.

Performance František Dvořák & Jiří…

04.04.2024 - 04.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 4. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální skupinové výstavě Heuristický…

Comic-Con Prague 2024

05.04.2024 - 07.04.2024
Praha

Legendární událost Comic-Con popáté v Praze! Nejslavnější popkulturní festival se zaměřuje na filmy a seriály, hry,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete