Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vánoční trhy na Václavském náměstí v Praze

02.12.2017 - 07.01.2018 Praha

Nenechte si ujít Vánoční trhy na Václavském náměstí.Tradiční vánoční atmosféra na tradičním místě – to jsou Václavské Vánoce, které už posedmé rozdávají radost a pohodu v horní části Václavského náměstí, kde až do 7. ledna nabízejí řemeslné dárky, bohatý kulturní program, občerstvení a stánky chráněných dílen."Jsem moc rád, že se zde už posedmé můžeme společně sejít a zahájit napjaté očekávání…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Praha, Václavské náměstí
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Vánoční trhy na Václavském náměstí.

Tradiční vánoční atmosféra na tradičním místě – to jsou Václavské Vánoce, které už posedmé rozdávají radost a pohodu v horní části Václavského náměstí, kde až do 7. ledna nabízejí řemeslné dárky, bohatý kulturní program, občerstvení a stánky chráněných dílen.

"Jsem moc rád, že se zde už posedmé můžeme společně sejít a zahájit napjaté očekávání Štědrého dne. Velmi za to děkuji zejména Sdružení Nového Města pražského, které se stará nejen o tento krásný projekt, ale o Václavské náměstí obecně, a nutno říct, že za dobu své existence odvedlo velký kus práce," ocenil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který se s chutí ujal zahájení Václavských Vánoc i tradičního rozkrojení koláče.

Václavské Vánoce každoročně nadělují radost kupujícím i těm, kteří pro ně dárky vyrobili. Návštěvníci trhů tak mohou zavítat ke stánkům Světlušky, chráněné dílny Farní charity Praha 1 a chráněné dílny Inspirace Dívčí katolické střední školy, nabízejícím ozdoby, náramky, dekorace, přání a další krásné a milé výrobky znevýhodněných klientek a klientů.

"Děkuji Městské části Praha 1 a Sdružení Nového Města pražského, že se opět můžeme zúčastnit Václavských Vánoc," uvedl Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku Světluška organizuje. Během minulých Václavských Vánoc se v horní části Václavského náměstí vybralo pro Světlušku 315 tisíc korun.

"Přijďte si užít tu pravou vánoční atmosféru a oceňte prosím práci umělců se zrakovým postižením. Získáte tak hezký dárek k Vánocům a ještě pomůžete se Světluškou rozsvítit svět nevidomých," pozval Přemysl Filip a upozornil, že všichni kupující dostávají k zakoupenému výrobku zdarma další, který zavěšují na konstrukci vánočního stromu vedle stánku.

Do 7. prosince mohou lidé dobré vůle potěšit také klientky komunitního centra Žitná Farní charity Praha 1. "Jedná se o unikátní zařízení, kde nacházejí útočiště ženy v ohrožení. Stánek pak nabízí jejich výrobky," popsal 1. zástupce starosty a pražský radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Klientky Farní charity Praha 1 vyrobily pro Václavské Vánoce dřevěné výrobky, vánoční přání, svíčky nebo šperky.

Více informací: www.programmari.cz.

Od 8. prosince bude mít na Václavských Vánocích svůj stánek chráněná dílna Inspirace Dívčí katolické střední školy, sídlící v ulici Ve Smečkách, ve které pracují mladé ženy se středně těžkým, často kombinovaným postižením. Zakoupením výrobků jejích klientek podpoříte chod chráněné dílny v příštím roce a klientkám pak pod stromeček nadělíte radost.

Václavské Vánoce se letos konají už posedmé a za tu dobu se vánoční podoba horní části Václavského náměstí velmi změnila. "Před sedmi lety jsme měli pocit, že je to tady osamocené a bez nějaké akce pro Pražany, a proto jsme se s tím za pomoci Městské části Praha 1 rozhodli něco udělat," vysvětlila projektová manažerka Sdružení Nového Města pražského Monika Vlková.

A podařilo se. "Horní část náměstí byla takovou Popelkou, smutnou a tmavou, a dnes je vidět, že sdružení mělo dobrý nápad, který se navíc daří úspěšně realizovat," vyzdvihl Daniel Hodek.

Všechny ročníky Václavských Vánoc absolvoval starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. "Václavské Vánoce jsou stranou toho největšího turistického ruchu, a tak věřím, že i letos si je Pražané o to víc užijí," poznamenal Oldřich Lomecký a občanům Prahy 1 i jejím návštěvníkům vzkázal: "Přeji vám krásný advent a nádherné Vánoce."

A my se k tomuto přání rádi přidáváme a těšíme se na shledanou u sochy sv. Václava.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete