Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vladimír Ševela napsal knihu o špionovi Karlu Köcherovi

11.02.2016 Ostrava

čtvrtek 11. února v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Novinář Vladimír Ševela napsal knihu Český krtek v CIA s podnázvem Cesta Karla Köchra z STB přes americké tajné služby do Prognostického ústavu. Novinku vám představí 11. února v Domě knihy Knihcentrum.  Karel Köcher je jediným špionem někdejšího východního bloku a pravděpodobně i jediným zahraničním agentem vůbec, kterému se podařilo…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

čtvrtek 11. února v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava

 

Novinář Vladimír Ševela napsal knihu Český krtek v CIA s podnázvem Cesta Karla Köchra z STB přes americké tajné služby do Prognostického ústavu. Novinku vám představí 11. února v Domě knihy Knihcentrum.

 

Karel Köcher je jediným špionem někdejšího východního bloku a pravděpodobně i jediným zahraničním agentem vůbec, kterému se podařilo proniknout do CIA. Jeho kontroverzní příběh nebyl v české literatuře faktu dosud popsán. Köcher byl vysazen do USA v roce 1965 se zdánlivě nesplnitelným úkolem infiltrovat se do amerických zpravodajských služeb. Doprovázen svou krásnou ženou Hanou, získal v Americe pověst antikomunisty, pracoval u Zbigniewa Brzezinského a v roce 1973 mu CIA skutečně nabídla místo v jednom ze svých nejtajnějších oddělení. Mise byla splněna. Kniha vznikla na základě mnoha rozhovorů autora s Karlem Köcherem, který souhlasil s neautorizovaným "životopisem". Nejde ovšem o osobní zpověď jednoho z nejúspěšnějších vyzvědačů 20. století, nýbrž o napínavou a barvitou reportáž, kde je špionova výpověď konfrontována s jeho odtajněnými spisem, nikdy nepublikovanými názory expertů včetně hlavního historika CIA, vyprávěním desítek svědků, bývalých Köcherových "řídících orgánů" i Američanů, kterým se "prvního krtka v CIA" podařilo odhalit. Autor vyrazil do USA po špionových stopách, v Rusku navázal kontakt s důstojníkem KGB, který ho měl na starosti.

Vladimír Ševela po maturitě učil ve zvláštní škole ve Mšeně u Mělníka. Poté vystudoval češtinu a němčinu na pražské filozofické fakultě, pracoval jako jazykový redaktor v Lidových novinách, pobyl rok v New Yorku, odkud posílal články do různých českých novin a po návratu se začal živit jako novinář na plný úvazek. Prošel redakcemi Mladé fronty Dnes, Lidových novin, Respektu a Týdne.

NOVINKA – 10% sleva na vybrané tituly uvedených autorů je platná od 1. 2. 2016 do dne události

 

Soutěž o nejkrásnější omalovánku! Vymalujte omalovánku v kavárně Domu knihy a zapojte se do soutěže o knihu. Více informací na www.knihcentrum-ostrava.cz/Vymaluj-a-vyhraj.

 

Po celý měsíc únor bude v Domě knihy Knihcentrum probíhat akce "Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš". Akce platí do 29. února 2016.

 

Během měsíce února se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény.

 

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

 

Všechny akce jsou ZDARMA.

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete