Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vltava v Podolí bude o víkendu patřit kanoistům i kajakářům - Praha

21.04.2018 - 22.04.2018 Praha

První velké domácí kanoistické závody letošního roku pořádá tradiční Klub vodních sportů Praha z Podolí a uvidíte je o nadcházejícím víkendu 21. a 22. dubna 2018 na pravém břehu Vltavy. Jede se tu domácí mistrovství mládeže a veteránů na dlouhých tratích od 2000 metrů (benjamínci) až po 5000 m a utkají se na nich jak kanoisté, tak i kajakáři."Zúčastní se kompletní juniorská reprezentace, pro něž…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

První velké domácí kanoistické závody letošního roku pořádá tradiční Klub vodních sportů Praha z Podolí a uvidíte je o nadcházejícím víkendu 21. a 22. dubna 2018 na pravém břehu Vltavy. Jede se tu domácí mistrovství mládeže a veteránů na dlouhých tratích od 2000 metrů (benjamínci) až po 5000 m a utkají se na nich jak kanoisté, tak i kajakáři.

"Zúčastní se kompletní juniorská reprezentace, pro něž je to velmi prestižní podnik, i když se pojede na dlouhých tratích. Pro další mladé je to jeden z top závodů sezony," říká reprezentační šéftrenér Pavel Hottmar, sám mj. držitel dvou velkých evropských bronzů, nebo 10. muž na pětistovce na olympiádě v Sydney 2000.
A má co nabídnout. Mladí čeští kanoisté loni získali medaile na juniorském mistrovství světa v Rumunsku – Sofie Kinclová zlato (1000 m kajak), Tomáš Sobíšek-Jakub Brabec bronz (1000 m deblkajak) i mistrovství Evropy v Srbsku – čtyřkajak (Procházka, Kukačka, Vorel, Mašek) zlato (1000 m), Sofie Kinclová dvakrát stříbro (500 m i 1000 m), debly Sobíšek-Brabec a Štěpánka Sobíšková-Barbora Galádová stříbro (500 m, resp. 1000 m) a ještě čtyřkajak (Volák, Kukačka, Vorel, Mašek) bronz (500 m). Nedávno si trojice dorostenců Adéla Házová, Jiří Minařík a Tomáš Hradil - ve velmi krutých podmínkách, kdy museli nastoupit do kombinaci na klidné i divoké vodě - vyjela téměř jistě místa na OWG – olympijských hrách mládeže v Buenos Aires. Ty všechny uvidíte v akci.
Zafandit přijdou i elitní reprezentanti, které čeká klíčová kvalifikace za dva týdny v Račicích. Však z KVS vzešla řada olympijských medailistů, naposledy Josef Dostál a ten nebude aspoň na břehu chybět.

Tento šampionát je zároveň prvním závodem českého poháru mládeže a mistrovství ČR klubů a taktéž už po šestatřicáté Memoriálem Karla Popela, právníka, který byl v letech 1954-60 prvním mužem Mezinárodní kanoistické federace ICF a poté za zásluhy oceněn pozicí doživotního čestného předsedy ICF. Jede se pod záštitou místostarosty MČ Praha 4 Zdeňka Kováříka.

Startuje se (první závod v sobotu v 10 hodin) uprostřed řeky proti loděnici KVS vždy proti proudu. Pětikilometrová trať se jede na dvě kola s obrátkou u KVS do středu řeky, poloviční trať pak na kolo jedno. Přesný směr určí naváděcí bóje.
V loděnici KVS poběží na velkoplošné obrazovce přímý streamový přenos ze čtyř kamer, který najdete také na adrese ZDE :

Bude tu k dispozici i občerstvení a pro diváky je vstup zdarma.

Zázemí závodu bude rozloženo do loděnic KVS Praha a sousední Slavie. Autobusy i vozy budou parkovat převážně v nedaleké Modřanské ulici, do areálu loděnice budou puštěny pouze vleky a lodě. A po ukončení sobotního programu zde vypukne pravá vodácká zábava s živou muzikou.

Pokud o víkendu vyrazíte po rušné branické cyklostezce (A2. EV7) na kole nebo na bruslích, mějte na paměti, že zejména poblíž loděnice KVS Praha ve Dvorcích (mezi benzínkou MOL a Žlutými lázněmi) se dá očekávat zvýšený pohybu lidí a vozidel s loděmi. Tak ať se s někým nesrazíte...

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete