Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vydejte se na společnou pouť mezi stíny dávných řemeslníků s Milanem Švihálkem - Ostrava

21.07.2018 Ostrava

Sobota 21.7. v 16-18 hodin – Milan Švihálek: Za svědky minulosti; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.czTento autor dvacítky knih pracoval v ostravském studiu Československé a později České televize jako redaktor, moderátor, scenárista a dramaturg. Podílel se téměř na tisícovce televizních pořadů a je autorem stovek scénářů k publicistickým, dokumentárním, zábavným a vzdělávacím pořadům a seriálům. Dlouhodobě…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Sobota 21.7. v 16-18 hodin – Milan Švihálek: Za svědky minulosti; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

Tento autor dvacítky knih pracoval v ostravském studiu Československé a později České televize jako redaktor, moderátor, scenárista a dramaturg. Podílel se téměř na tisícovce televizních pořadů a je autorem stovek scénářů k publicistickým, dokumentárním, zábavným a vzdělávacím pořadům a seriálům. Dlouhodobě se věnuje osudům českých sběratelů a tematice technických památek.

 

Milan Švihálek

Narozen v roce 1944 v Brně, absolvent Fakulty žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze. Jako novinář na volné noze spolupracuje s řadou novin a časopisů a také s Českým rozhlasem. Je autorem dvacítky knih převážně publicistického, biografického a zeměpisného charakteru.  Za své dokumentární snímky získal Milan Švihálek řadu ocenění na různých festivalech a přehlídkách, např. Hlavní cenu Academia filmu Olomouc nebo Výroční cenu ČST a Cenu Československého literárního fondu za dokumentární seriál Za svědky minulosti.

 

Za svědky minulosti

Minulost a život předků lze poznávat nejen díky ozvěnám, které k nám doléhají ze stránek dávných kronik, z nápěvů starých písní a fresek na chrámových stěnách, ale i díky vzkazům, které nám přes práh staletí posílají ve svých výrobcích a plodech práce někdejší řemeslníci. Setkáváme se s nimi všude v naší vlasti. Se starými hamry, papírnami, lanovkami, sklárnami a cihlářskými skanzeny. Možná se o nich neví tolik jako o památkách kulturních a uměleckých, přesto i ony vypovídají o naší minulosti, poskytují obraz toho, jak se kdysi žilo, s jakými technickými problémy se lidé potýkali na cestě k pokroku a lepšímu životu. Buďme hrdi na toto dědictví, které nám zanechaly předchozí generace, ta hrdost souvisí s naší budoucností.

 

Vydejte se s námi na společnou pouť mezi stíny dávných řemeslníků a možná tam potkáte i kousek sebe, svůj obraz a své dětství. Kniha je provázena množstvím dobových materiálů, ilustracemi, mapou s vyznačenými lokalitami a praktickými informacemi o otevíracích hodinách.

 

DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny.

Ostatním návštěvníkům besedy nabízíme 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

 

Besedy se zahraničními autory budou tlumočit překladatelé z jazykové školy 1st English, kde se angličtina vyučuje už od roku 2009.
Informace o akcích v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro 
Android i iOS. 

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

R4 Alexandra Dovgan 2023 - Ostrava

22.04.2024 - 22.04.2024
Kino Vesmír

Poprvé v České republice se představí právě v Ostravě se svým recitálem mladá šestnáctiletá pianistka Alexandra Dovgan.…

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete