Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Výlet za zajímavostmi Máchova kraje na elektrických koloběžkách DAVEBIKE

01.05.2016 - 30.09.2016 Bezděz

Jedná se o sportovně-turistický výlet pro celou rodinu v nádherné přírodě Máchova kraje.Náš výlet začíná na parkovišti u železniční zastávky Bezděz. Toto místo leží zhruba na půli cesty mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou. Po příjezdu se seznámíte s ovládáním a obsluhou koloběžky. Po instruktáži proběhnou rozjížděcí jízdy a vydáme se vstříc našemu dobrodružství. Nejdříve nás čeká menší kopeček,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Jedná se o sportovně-turistický výlet pro celou rodinu v nádherné přírodě Máchova kraje.
Náš výlet začíná na parkovišti u železniční zastávky Bezděz. Toto místo leží zhruba na půli cesty mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou. Po příjezdu se seznámíte s ovládáním a obsluhou koloběžky. Po instruktáži proběhnou rozjížděcí jízdy a vydáme se vstříc našemu dobrodružství. Nejdříve nás čeká menší kopeček, dojedeme do obce Bezděz, kde zblízka uvidíme hrad Bezděz. Tento hrad po cyklostezce objedeme a už budeme v dáli vyhlížet obrovské Máchovo jezero, které si prohlédneme velice z blízka. Cestou se zastavíme na některé z vyhlídek. Během cesty bude na trase spousta občerstvovacích míst, které můžeme využít. Propleteme se obcí Doksy, projedeme i kolem místního zámku a vydáme se na další cestu. Po přejetí hlavní cesty nás čeká méně turisticky rušná oblast. Zde si užijeme volného pohybu na koloběžkách a krásné místní přírody. Dojedeme až k bývalému Tubožskému mlýnu, kde si chvíli odpočineme před následujícím stoupáním až k hradu Houska. Hrad Houska bude pro nás odměnou za předchozí výjezd. Je zde možnost navštívit vyhlídku na Říp a místní jeskyně. Z Housky nás čeká menší sjezd a opět výjezd na nejvyšší bod naší výpravy - Rozhledny na Vrátenské hoře, ze které je velice dobře vidět do širokého okolí. Po dostatečném pokochání se můžeme těšit na dlouhý sjezd krásnou přírodou. Posledních pár kilometrů si užijeme nenáročnou jízdu po rovince mezi místními poli a po příjezdu k autům náš výlet skončí.
Výlet není fyzicky náročný a je vhodný téměř pro každého. Doporučujeme si vzít cyklistické nebo sluneční brýle proti létajícímu hmyzu a rukavice na kolo. V rámci cesty se můžeme občerstvit na odpočívadlech, které lemují celý okruh cesty, doporučujeme svačinu s sebou. Délka výletu 5-8 hodin dle počtu zastávek, rychlosti jízdy atd. Můžete se těšit na nezapomenutelný zážitek z jízdy, nádhernou přírodu a skvělou zábavu.
Budeme se na Vás těšit!

Mapa

Další akce v okolí

Za kvetoucí měsíčnicí 2024 - Česká …

18.05.2024 - 18.05.2024
start a cíl kino Hvězda

Tradiční turistická a cykloturistická akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete