Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Výstava Floria Myslivost v Kroměříži

31.03.2017 - 02.04.2017 Kroměříž

Výstava Myslivost láká na rybí trofeje a kotlíkový gastro festival Na Florii Kroměříž chystají první letošní velkou expozici – prodejní výstavu Myslivost, rybářství a včelařství 2017. Milovníci přírody se už tradičně mohou těšit na vzácné trofeje, ale také na bohatý doprovodný program včetně zvěřinových a rybích specialit. To vše najdou na kroměřížském výstavišti od 31. března do 2. dubna.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Výstava Myslivost láká na rybí trofeje a kotlíkový gastro festival

Na Florii Kroměříž chystají první letošní velkou expozici – prodejní výstavu Myslivost, rybářství a včelařství 2017. Milovníci přírody se už tradičně mohou těšit na vzácné trofeje, ale také na bohatý doprovodný program včetně zvěřinových a rybích specialit. To vše najdou na kroměřížském výstavišti od 31. března do 2. dubna.

Prostory výstaviště zaplní mimo jiné trofeje vzácných druhů ryb. Návštěvníky čeká i tradiční chovatelská přehlídka trofejí zvěře ulovené na Kroměřížsku v minulém roce. "Lidé si budou moct prohlédnout stovky kusů srnčí, dančí, mufloní i jelení zvěře. Příznivci psů budou moct obdivovat také krásu loveckých plemen, které se představí při jarním svodu psů," říká manažerka výstavy Andrea Majdová.

Novinkou je expozice s mysliveckou tématikou. Na výstavišti tak vyroste světnice hájovny, kde malí i velcí uvidí, jak se v obydlí úzce spjatém s lesem žije, a to od ukázky mysliveckého nábytku až například po stolování. Všichni milovníci přírody si navíc na místě mohou pořídit novou výbavu do lesa, k vodě i na zahradu. Návštěvníci uvidí práci řezbářů a ochutnají zvěřinové a rybí hody

Výstava má tradičně pestrý doprovodný program. Tentokrát mu budou vévodit řezbáři, kteří se pokusí před zraky diváků vyrobit nový betlém pro výstaviště Floria Kroměříž. Mladí umělci a jejich učitelé ze Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem budou svá díla tvořit během celé výstavy, a představí je na závěrečné vernisáži v neděli ve 14 hodin. "Betlém, který díky řezbářskému sympoziu vznikne, bude k vidění už na letošní vánoční výstavě," vysvětluje Andrea Majdová. Vystavovat nejlepší práce ze soutěže na téma Mé toulky za zvěří budou i děti ze základních škol na Kroměřížsku.
K myslivosti a rybaření patří neodmyslitelně také zvěřinové a rybí pochoutky, neděle 2. dubna bude proto patřit soutěži o nejlepší zvěřinový guláš. "Do hlasování o nejlepší kotlíkový guláš se od 11 do 13 hodin zapojí i samotní návštěvníci, kteří budou moci u stánků jednotlivých soutěžících posoudit jejich kuchařský um a následně podpořit své favority," popisuje Andrea Majdová.

Děti potěší střelba z luku a dílna pro mladé výtvarníky
Na své si přijdou i děti. Ty můžou rodiče vyslat na laserovou střelnici anebo na netradiční střelbu z luku, kde mají za úkol trefit 3D modely zvířat. V sobotu 1. dubna navíc mohou podporovat čtyřnohé soutěžící v rámci Mini závodů v lehké a střední třídě Králičího hopu, které se uskuteční na výstavišti od 9 hodin.
Velmi oblíbené jsou také tvořivé dílny pro menší i větší, kde si mohou ze dřeva a dalších materiálů vyrobit vlastní zvířátko.

Výstava Floria Myslivost, rybářství a včelařství 2017:

Kdy:        31. března – 2. dubna 2017, otevírací doba 9.00–17.00
Kde:        Výstaviště Floria Kroměříž
Za kolik:    Základní vstupné je 90 Kč, vstupné pro rodiny je 200 Kč + další zvýhodněné vstupné

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Festival kávy a čaje 2024 - Kroměříž

08.06.2024 - 09.06.2024
Výstaviště Kroměříž, K…

FESTIVAL KÁVY A ČAJE, VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ, 8.6.- 9.6.2024 Nenechte si ujít ochutnávku exotických káv a čajů, které…

Prima FRESH festival 2024 - Kroměříž

29.06.2024 - 30.06.2024
Kroměříž

Legendy české gastronomie, hvězdné koncerty a talkshow – i to je Prima FRESH festival 2024. To nejlepší z české…

Army fest 2024 - Kroměříž

23.06.2024 - 23.06.2024
Výstaviště Kroměříž, K…

ARMY FEST, VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ, NEDĚLE 23. 6. 2024 Výstaviště Kroměříž se v neděli 23.6. stane místem prodejní…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete