Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Výzva Moje Brno má své vítěze

01.04.2017 Brno

MOJE Brno - výzva staň se průvodcem má své vítěze!Ptali jsme se: Je Brno vaše srdeční záležitost? Znáte v něm ulice, místa, budovy nebo příběhy, bez kterých si město neumíte představit? Chcete ukázat všem svoje Brno? Dali jsme vám příležitost stát se na jeden den průvodcem. A nyní známe vítěze!Turistické informační centrum města Brna spustilo v únoru letošního roku ojedinělou akci. Nabídlo všem…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

MOJE Brno - výzva staň se průvodcem má své vítěze!

Ptali jsme se: Je Brno vaše srdeční záležitost? Znáte v něm ulice, místa, budovy nebo příběhy, bez kterých si město neumíte představit? Chcete ukázat všem svoje Brno? Dali jsme vám příležitost stát se na jeden den průvodcem. A nyní známe vítěze!

Turistické informační centrum města Brna spustilo v únoru letošního roku ojedinělou akci. Nabídlo všem možnost navrhnout svoji prohlídku města a v případě úspěchu v anketě se stát průvodci.

Sešlo se celkem 13 tras Brnem a po hlasování je jasno. Tři originální průvodcovské trasy vítězů výzvy MOJE BRNO jsou: Brněnské morytáty, Brno Nr.4, Strach a hnus v Brně. "Představíme je 1. dubna při akci MOJE Brno. Budou součástí slavnostního zahájení letošní turistické sezony u nového informačního centra TO JE Brno v Panenské ulici," říká Jana Janulíková, ředitelka Turistického informačního centra města Brna.

Brno Nr. 4
Komentovaná prohlídka s názvem Brno Nr. 4 kombinuje procházku a jízdu šalinou č. 4 po nejhezčí brněnské trase. Začneme "u zdroje", tedy v místech, kde se do města vlévá životodárná "holka z vesnice" Svitava. Představíme si Esslerovu textilku, kostel v Obřanech, vilu Makovského a Riverside Coffee. Další zastávkou budou Husovice, město spolků co "přišlo" do velkého Brna, následuje odbočka k nábřeží a Zbrojovka. A poté Cejl - místa moravského Manchesteru a kam se poděli Němci? Centrum - Zelňák, Svoboďák. Obilňák a Masarykova čtvrť - první republika, Klafé či del Saggio s cílem u Planetária. Prohlídka nás zanese do dávné historie, přes průmyslovou revoluci se vrátíme do současnosti a nebude chybět ani výhled do budoucnosti města.  
1. dubna v 10:00

Brněnské morytáty
Projdeme se centrem Brna a ukážeme si, kde se v minulosti odehrál jaký mord, jaká pověst se k němu váže a jaký přízrak kdy a kde můžete potkat.
1. dubna v 14:00 a v 16:00

Strach a hnus v Brně
Pohlédneme na odvrácenou tvář druhého největšího města v České republice. Jaká kriminalita byla pro Brno typická v 90. letech a jak je na tom město nyní? Je třeba bát se po setmění v parku nebo přes den na náměstí? Proč a pro koho je výhodnější postihovat drobnou kriminalitu než velké podvody? Jak se žije nízkorozpočtový život v jedné z největších sociálně vyloučených lokalit v zemi? Kam se přesunula prostituce? Jak je na tom Brno v kontextu jiných evropských měst? Tyto a další otázky budou zodpovězeny v průběhu podvečerní prohlídkové trasy. Součástí prohlídky je i popíjení lahváče z večerky u hlavní silnice.
1. dubna v 17:00

Vstupenky

je možné zakoupit on-line na www.ticbrno.cz nebo v předprodeji v IC TO JE Brno, Panenská 1 a v IC pod krokodýlem, Radnická 8, Brno. Cena vstupenky je 50 korun. Kromě procházek se v Panenské na Apríla uskuteční i křest autentického průvodce TO JE Brno, zazní dva koncerty, připravujeme bohatý gastro program a návštěvníci získají i slevu na vstupném do brněnského podzemí, na věž Staré radnice, do krytu 10-Z, Moravské galerie – Uměleckoprůmyslového muzea a na hrad Špilberk.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Závody Spartan 2024 ovládnou Brno

18.05.2024 - 19.05.2024
Brno

Rychlá auta a vůně benzínu tentokrát půjdou stranou, Masarykův okruh v Brně se stane dějištěm zcela jiných závodů.…

Urban Challenge 2024 - Brno

24.05.2024 - 25.05.2024
Areál Integrované…

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete