Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lucerna Music Bar - 80's

28.02.2017 - 01.03.2017 Praha

Nové studiové album XINDLA X KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU vychází tento pátek.XINDLOVI X vychází již páté autorské studiové album KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU. Vydává je Universal Music 23. září 2016.XINDL X na něm znovu využívá převážně akustické nástroje a míchá pop s folkem a dalšími styly, stejně jako tomu bylo na předchozí úspěšné desce Čecháček Made (multiplatinová s hity V blbým věku,…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Lucerna Music Bar - 80's
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Nové studiové album XINDLA X KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU vychází tento pátek.

XINDLOVI X vychází již páté autorské studiové album KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU. Vydává je Universal Music 23. září 2016.

XINDL X na něm znovu využívá převážně akustické nástroje a míchá pop s folkem a dalšími styly, stejně jako tomu bylo na předchozí úspěšné desce Čecháček Made (multiplatinová s hity V blbým věku, Barbína či Cudzinka v tvojej zemi). Na rozdíl od těch předchozích se ale XINDL X na této snaží o to, aby písně měly stejnou náladu a energii jako ji mají na koncertech. Proto album vznikalo bez jakýchkoliv hostů, pouze v pětici muzikantů, která s XINDLEM X pravidelně vystupuje.

XINDL X vlastní album charakterizuje: "Písně spojuje to, že všechny vypráví příběhy lidí, topících se ve svých problémech. Ale jinak jsem se snažil, aby deska byla tématy a náladami co nejpestřejší. Najdete tu vážnější písně, jako třeba Na palubě Titanicu, která popisuje rozpad společnosti během krize, nebo Žáby v hrnci, líčící atmosféru doby, kde "ve strachu z netolerantních ztratili jsme toleranci", ale i satirickou skladbu Mušle o poměřování si pindíků na záchodech či žertovnou píseň o milostných katastrofách Mýval. Portréty ztracených existencí ve víru velkoměsta Popelka a Vítr v kešeni, ale i písně o neztrácení naděje jako Na vodě, Od mozku k srdci či Světlo na konci tunelu. A navrch píseň o andělech mezi námi Gréta."

Z nového alba KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU XINDL X představil už počátkem roku skladbu Na vodě, která se přes půl roku držela na čele našich hitparád, a před týdnem zveřejnil i druhý singl – baladu POPELKA. Na klip, který k němu vytvořil Xindlův dvorní výtvarník Ondřej Pfeiffer, se můžete podívat zde.

Album vzniklo ve studiu DC Sound ve složení: XINDL X (zpěv, akustická kytara, hudba a texty) Dalibor Cidlinský jr. (produkce a hudební režie, piano, banjo, mandolína, akustická kytara), Jan Cidlinský (housle, baskytara, kontrabas), Lukáš Bundil (elektrická kytara), Milan Matoušek (akustická a elektrická kytara) a Emil Valach (bicí). Producentem desky byl – stejně jako u posledních tří Xindlových alb – Dalibor Cidlinský jr.

Koncertní turné k albu KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU je do Čech a na Moravu naplánované na jaro příštího roku. Hostem bude Petr Lűftner, kterému Ondřej Ládek produkoval debutové album Až se příště narodím.

Odstartuje dvěma po sobě jdoucími koncerty v pražském Lucerna Music Baru 28. února a 1. března 2017, následovat budou města: 9. 3. Brno, Semilaso; 11. 3. Jindřichův Hradec, KC Jitka; 17. & 18. 3. Plzeň, Buena Vista Club, 23. 3. Olomouc, U Klub, 24. 3. Ostrava, Garage Club a 31. 3. Pardubice, ABC klub.

Vstupné

300,- Kč

Vstupenky

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Duo Flarpe 2024 - Praha

10.04.2024 - 10.04.2024
Gröbeho vila

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Tóny Vinohrad 2024. Duo Flarpe ve složení Roxana Hädler – harfa, Jakub Klögner…

Barokní podvečery - Il Pianto Amoro…

18.04.2024 - 18.04.2024
Císařský sál

Árie z oratorií A. Caldary a A. Stradelly & kantáta L᾿Orfeo A. Scarlattiho

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete