Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Za strašidlem Rudlou na Zámek Kačina - Nové Dvory

13.05.2017 - 29.10.2017 Nové Dvory

Nejen ve Washingtonu, ale i u Kutné Hory je Bílý dum. Zámek Kačina jakoby sídlu amerických prezidentu z oka vypadl. Pohoda se tu mísí s prepychem. Jenže když se tu zdržíte, uslyšíte najednou hlasitý smích, pijácké hlášky, anebo klení karbaník?, kterým nevyšla karta. A pak se objeví ten, kdo má tohle kvílení, krik a hysterické chechtání na svedomí: duch hrabete Rudolfa Chotka, místními zvaný…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nejen ve Washingtonu, ale i u Kutné Hory je Bílý dum. Zámek Kačina jakoby sídlu amerických prezidentu z oka vypadl. Pohoda se tu mísí s prepychem.

 Jenže když se tu zdržíte, uslyšíte najednou hlasitý smích, pijácké hlášky, anebo klení karbaník?, kterým nevyšla karta. A pak se objeví ten, kdo má tohle kvílení, krik a hysterické chechtání na svedomí: duch hrabete Rudolfa Chotka, místními zvaný duverne Rudla.

Když hrabe ješte žil, porádal na zámku casto úplné orgie. V kartách prohrál skoro celé jmení. A po smrti svého talentovaného syna a následne i manželky propadl alkoholu docela. Dodnes nemá pokoje a potácí se po nocích, ale nekdy prý i ve dne, zámeckými komnatami. Stríbitý šat, do nehož je zahalen, pripomíná jeho nekdejší bohatství. Nekteré z tech, co strašidlo Rudlu už potkali, prý prepadl strach, jiným se nad ním zase cht?lo plakat lítostí. Jaké city probudí ve Vás?

Prohlídky se konají každý víkend.

Vstupné

Cena: 130 Kč

Snížená cena: 80 Kč

Rodinné vstupné: 340 Kč

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete