Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Botanická zahrada v Troji

01.04.2017 - 30.09.2017 Praha

Nová sezóna v trojské botanické zahradě přinese oblíbené akce i řadu novinekProžijte americký rok plný relaxace a poznáníBotanická zahrada hlavního města Prahy zahajuje 1. dubna novou sezonu. Letošní rok patří tematicky kontinentu Amerika a toto téma se jako červená nit táhne většinou letos pořádaných akcí. Vyvrcholením bude "Americké léto", které nabídne ukázky skvostů tamní přírody, zvyky…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Botanická zahrada v Troji
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Nová sezóna v trojské botanické zahradě přinese oblíbené akce i řadu novinek

Prožijte americký rok plný relaxace a poznání

Botanická zahrada hlavního města Prahy zahajuje 1. dubna novou sezonu. Letošní rok patří tematicky kontinentu Amerika a toto téma se jako červená nit táhne většinou letos pořádaných akcí. Vyvrcholením bude "Americké léto", které nabídne ukázky skvostů tamní přírody, zvyky původních obyvatel i malý náhled do kuchyně tohoto kontinentu. Z novinek se můžete těšit na nové informační centrum, dlouho očekávané rostlinné bistro, nově vybudovanou expozici Medonosných rostlin a včel i rozšířené výsadby amerických trvalek, které vás přenesou na rozkvetlé prérie. Malí i velcí najdou v trojské zahradě místo pro relaxaci, odpočinek i poučení.

"Pro návštěvníky jsme na novou sezonu připravili mnoho příjemných novinek. Mimo jiné jsme zrekonstruovali část cestní sítě. Od samoobslužného vstupu ze směru od Bohnic nyní mohou návštěvníci pohodlně sejít zpevněnou cestou až do Ornamentální zahrady. Začátkem dubna otevřeme i páteřní komunikaci od severní pokladny na vyhlídku u Severoamerické prérie," zve do expozic Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy. Nové informační centrum nabídne nejen podrobné informace o naší zahradě, ale také prodej propagačních předmětů a rostlinných přebytků za příjemné ceny.

Americký rok je pojítkem většiny letošních akcí. Stěžejními akcemi "Amerického léta" bude 22. července Indiánský den a 5. srpna American food day. Na podzim se do amerického hávu oblékne i výstava dýní a rok zakončíme premiérou amerických pokojovek ve skleníku Fata Morgana.
"V rámci Amerického roku připravujeme nové výsadby rostlin z tohoto kontinentu v expozici Severoamerické prérie. Těšit se můžete na rozkvetlý záhon, který bude letos obohacen o nové druhy letniček, trvalek a o plodiny Nového světa. Jejich prostřednictvím chceme návštěvníkům přiblížit pestrost rostlinné říše," představuje novinky Vlastik Rybka, náměstek pro odbornou činnost.

Nové zázemí pro návštěvníky
Očekávanou událostí jara je otevření nově vybudovaného Altánu v Ornamentální zahradě. Sídlit tu bude originální rostlinné bistro nazvané Botanická na talíři s nabídkou zdravého občerstvení a vína z vinice sv. Kláry. Najdete zde rovněž toalety a přístřeší v případě nepříznivého počasí. Prostor poslouží i pro konání vzdělávacích akcí, konferencí, přednášek či workshopů. Otevřeno bude denně v otevírací době zahrady.

Rozvoj expozic
Pro děti jsme vybudovali nové edukační prvky v expozici Medonosných rostlin a včel, např. dřevěnou houpačku nazvanou "Zvaž, kolik medu bys vytvořil, kdybys byl včelou". Chystáme zde také edukační prvek "Opyluj rozkvetlý květ" a naučnými panely o včelích tancích, způsobech opylování rostlin a dalšími zajímavostmi ze světa včel. Expozici zkrášlí i maliniště a rozsáhlá sbírka medonosných rostlin.

Plánovaný rozvoj zahrady
Rozvoj zahrady bude pokračovat i v této sezoně. Letošní rok bude především ve znamení projektových příprav. V následných letech se tak můžete těšit na nové expozice, mimo jiné například na Mediterán, Pueblo, návštěvnické centrum či nový vstup do zahrady přes vinici sv. Kláry. "Aktuálně řešíme také důstojnější WC pro návštěvníky vinotéky a na sklonku tohoto roku zahájíme stavbu vodovodu přivádějícíhod vodu z Vltavy určenou pro závlahový systém," zmiňuje náměstek koncepce a rozvoje botanické zahrady, Eduard Chvosta.


Těšíme se na vaši návštěvu.

Další akce v okolí

Velikonoční víkend v Mandarin Orien…

30.03.2024 - 31.03.2024
Praha

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě tradičních velikonočních…

Chcete se správně hýbat a zbavit bo…

30.03.2024 - 30.03.2024
Praha

Jak mít pružné i silné tělo? Jak předcházet bolesti zad, případně jak se tyto problémy můžete pokusit napravit? Pomohou…

Performance František Dvořák & Jiří…

04.04.2024 - 04.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 4. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální skupinové výstavě Heuristický…

Matěj Boček / Výstup z rezidence 20…

04.04.2024 - 04.04.2024
Praha

Pragovka Gallery pořádá 4. dubna od 18 hodin prezentaci výstupu z rezidence umělce Matěje Bočka.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete