Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Závody kočárků - Sokolov

23.04.2017 Sokolov

Nenechte si ujít Závody kočárků.V neděli 23. dubna 2017 odstartují v desítkách měst ČR v pořadí již šesté Strolleringové závody - závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Tento ročník bude ročníkem mezinárodním, neboť se závody uskuteční také na Slovensku a v Polsku.Co jsou to Celorepublikové závody kočárků?Skvělá zábavně-sportovní akce pro rodiny s dětmi, kdy se vždy v jeden určitý den po celé ČR…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
http://Fantazie v Sokolově
Oblast
Severozápad
Kraj
Karlovarský kraj
Okres
Sokolov
Obec
Sokolov

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Závody kočárků.

V neděli 23. dubna 2017 odstartují v desítkách měst ČR v pořadí již šesté Strolleringové závody - závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Tento ročník bude ročníkem mezinárodním, neboť se závody uskuteční také na Slovensku a v Polsku.

Co jsou to Celorepublikové závody kočárků?

Skvělá zábavně-sportovní akce pro rodiny s dětmi, kdy se vždy v jeden určitý den po celé ČR sejdou stovky rodin s kočárky a užijí si kočárkové závody na 100 kroků ve sportovní chůzi. V minulém ročníku bylo do organizace zapojeno 51 českých měst, tj. 51 nadšených organizátorů připravovalo akci, která v naší zemi nemá obdoby!

Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na cca 100 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každý "rozchod" dohlíží traťoví rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze, jelikož právě ta je předmětem závodů. Zcela záměrně je kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce programu Strollering – outdoorového fitness pro maminky (a tatínky) na MD.

Závodí se vždy ve 3 hlavních kategoriích: maminky s kočárkem, tatínkové s kočárkem, a celé rodiny s kočárkem, kdy je třeba, aby se dva členové rodiny drželi madla kočárku současně.

Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu, ukázat, že sportovat lze i s kočárkem, že kočárek není překážkou, ale naopak výhodou, a že pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu – děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života.

začátek programu a možnost registrace do hlavního závodu 14:00 – 14:45
samotné závody odstartují v 15 hod.

HLAVNÍ soutěžící kategorie: závody maminek, závody tatínků, závody celých rodin (2 členové rodiny se při závodech drží za madlo kočárku současně)

DALŠÍ soutěžící kategorie: závody kol, koloběžek nebo odrážedel (určeno pro děti 0-15let)
předpokládaný konec akce: cca v 17-18 hod.

více také na facebooku : Strollering "závody kočárků" v Sokolově

kontaktní informace: Mateřské centrum Klubíčko z.s.  mcklubicko@seznam.cz
Magdalena Plachá 739 331 724

Seznam všech míst konání závodů včetně on-line přihlášek najdete

zde

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete