Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zážitkový park ZEMĚRÁJ

01.05.2013 - 31.12.2025 Kovářov

Jedinečný přírodní zážitkový park se nachází nedaleko Orlické přehrady u obce Kovářov. Na ploše 9 hektarů v okolí historické usedlosti se nalézá více než stovka různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů. Děti zde mohou v přírodním prostředí volně běhat, vymýšlet, tvořit a objevovat.Zážitkový park jako jediný u nás spojuje krásu české krajiny a přírody s českou historií. Nevyskytují se zde…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Jedinečný přírodní zážitkový park se nachází nedaleko Orlické přehrady u obce Kovářov. Na ploše 9 hektarů v okolí historické usedlosti se nalézá více než stovka různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů. Děti zde mohou v přírodním prostředí volně běhat, vymýšlet, tvořit a objevovat.

Zážitkový park jako jediný u nás spojuje krásu české krajiny a přírody s českou historií. Nevyskytují se zde kovbojové, Keltové ani nafukovací hrady. Přáním tvůrců Zeměráje je ukázat, že v Čechách je mnoho inspirativnějších podnětů, které lze poutavou a dobrodružnou formou nabídnout dětem i dospělým. Kromě toho je k dispozici stylové občerstvení, odpočinkové zóny i kryté prostory pro případ nepříznivého počasí. Každý víkend čeká na návštěvníky zajímavý program.

Návštěvníci se mohou zapojit do divadelních programů v reálně ztvárněném prostředí vesnice z období raného středověku obklopené pastvinami s hospodářskými zvířaty, políčky a zahradami, na kterých rostou polozapomenuté plodiny a staré odrůdy ovocných dřevin.

Součástí areálu je kilometr dlouhá stezka naboso tvořená přírodními materiály a doplněná řadou zábavných i naučných stanovišť. Děti i dospělí mohou rozvinout svou fantazii v interaktivních herních prostorách, pátrat v archeologickém nalezišti, nebo si zahrát poutavou hru s mapou a hledáním vyrytých symbolů, které skrývají tajemství dávného pokladu.

V Zeměráji si můžete vyzkoušet svůj cit pro rovnováhu na prvním úseku budované balanční stezky. Najdete zde například překlápěcí lavičky, otáčivý žebřík a různé druhy překážek. Také v herně najdete balanční bludiště nebo třeba houpací chůdy.

Vyčištěné zákoutí Hrejkovického potoka s písčitým dnem doplněné na břehu stupňovitým pískovištěm s kaskádou z dřevěných koryt a mlýnků vytváří příjemné odpočinkové místo pro dětské cachtání. V těsné blízkosti se nachází také dřevěná plocha, na které si mohou děti vytvořit vlastní model koryta vodního toku.

V Zeměráji se nachází lesní provazové bludiště střežené velkými kamennými pavouky, ve výstavbě je kamenné bludiště dotvářející magický prostor kolem svatyně. Různé podoby bludišť jsou dále součástí některých herních prvků a hlavolamů.

Otevírací doba

Vstupné

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Písecký víkend módy a designu 2024 …

17.05.2024 - 18.05.2024
Kulturní dům a…

Písecký víkend módy a designu je oslavou české módy, udržitelné výroby a poctivého řemesla. Nabídne jedinečnou módní…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete