Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

ŽELEZNIČNÍ HRAČKY V POHYBU - Velvary

15.10.2017 Velvary

Den železničních hraček u příležitosti 135. výročí železniční trati z Kralup nad Vltavou předměstí do Velvar oslaví otevření nové interaktivní expozice "ŽELEZNIČNÍ HRAČKY Z LET 1920–1960".Komentovanými prohlídkami Vás budou provázet autoři výstavy a sběratelé hraček v historických uniformách železničářů. Nejmenší návštěvníky jistě potěší naučné dopravní hry a oblíbené pohádky o…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Den železničních hraček u příležitosti 135. výročí železniční trati z Kralup nad Vltavou předměstí do Velvar oslaví otevření nové interaktivní expozice "ŽELEZNIČNÍ HRAČKY Z LET 1920–1960".
Komentovanými prohlídkami Vás budou provázet autoři výstavy a sběratelé hraček v historických uniformách železničářů. Nejmenší návštěvníky jistě potěší naučné dopravní hry a oblíbené pohádky o mašinkách.

Po celý den bude v provozu velké elektrifikované kolejiště o rozchodu kolejí "0" (32 mm) s historickými plechovými vláčky, elektromagnetickými signály a návěstidly, budovami nádraží, osvětlenými nástupišti, železničními mosty, přejezdy, tunely a s mnoha dalšími stavbami. Návštěvníci si odnesou pamětní listy s výročním razítkem. Nebude chybět ani retro občerstvení – horké párky, pivo a limonáda!

Děti si zkusí spustit přejezd, návěstidlo, případně telefonovat, zvedat návěstní páky, točit elektromechanickým zabezpečovacím zařízením, orazit jízdenku atd.

Dozvíte se mnoho zajímavostí o historii železniční dopravy od doby Rakousko-Uherska až po šedesátá léta 20. století. Výstavní prostory se proměnily v historické nádraží, v němž si návštěvníci bez rozdílu věku mohou hrát na železniční personál nebo cestující a připomenout si časy parostrojní železnice.
 
Vstupné dobrovolné.

Mapa

Další akce v okolí

Kladenský Majáles 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Kladno

Kladenský Majáles je studentský festival na oslavu jara, mládí a studentského života pořádaný studenty pro studenty,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete