Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zpátky do pohádky na Zámku Svijany

17.06.2018 Svijany

Pivovar Svijany před pěti lety odkoupil Zámek Svijany a vytvořil z něj atraktivní centrum kulturního dění a vyhledávaný turistický cíl v Pojizeří. Od otevření zámku pro veřejnost po jeho rozsáhlé rekonstrukci už uběhly dva roky. Letos toto výročí připomenou v neděli 17. června Zámecké slavnosti. Pro jejich návštěvníky je připraven bohatý program, který bude probíhat v celém areálu zámku a v němž…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
zámek Svijany
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Liberec
Obec
Svijany

Fotogalerie k článku

Pivovar Svijany před pěti lety odkoupil Zámek Svijany a vytvořil z něj atraktivní centrum kulturního dění a vyhledávaný turistický cíl v Pojizeří. Od otevření zámku pro veřejnost po jeho rozsáhlé rekonstrukci už uběhly dva roky. Letos toto výročí připomenou v neděli 17. června Zámecké slavnosti. Pro jejich návštěvníky je připraven bohatý program, který bude probíhat v celém areálu zámku a v němž si na své přijdou děti i dospělí.

Areál zámku se otevře v 9.00 hodin ráno doprovodný program na nádvoří zámku začne o půl hodiny později. Zámkem budou provázet pohádkové postavy. Pro nejmenší bude připravena zábavně-naučná hra, ve které se dozvědí zajímavé informace o zámku, jeho okolí a také o tom, jak se vaří pivo. Během prohlídek budou moci návštěvníci obdivovat zámeckou kapli s pečlivě zrestaurovanými freskami, výstavní prostory přibližující historii zámku nebo unikátní archeologickou expozici s nálezy z okolí obce Svijany z doby bronzové.

Na pódiu na nádvoří zámku budou během dne probíhat šermířská, pohádková i kouzelnická představení včetně několika koncertů zpěvačky Míši Mervartové. "Letošní program Zámeckých slavností je skutečně pestrý a návštěvníci se rozhodně nebudou nudit. Ve spolupráci s Pivovarem Svijany budou probíhat i prohlídky pivovaru, na které je nutné se předem objednat," říká Libor Stejskal, manažer Zámku Svijany. Nebude podle něj chybět ani slavnostní naražení piva Zámecký Máz, který pivovar uvařil ke slavnostnímu otevření zámku v roce 2016 a od té doby patří do široké nabídky svijanských piv.

Zámeckou zahradu zaplní zvířata z Mini ZOO Hrabětice nebo sokolník se svými dravci a vzácnými ptáky. Děti se budou moci projet na oslících a ponících po zahradě a pokud ještě nebudou mít dost, můžou si v dobové venkovní peci upéct vlastní chléb. "Těší nás, že se k nám na Zámek Svijany lidé stále rádi vracejí, ať už na tradiční každoroční akce, výlety nebo se zde ubytují v našem Hotelu Zámek Svijany. Doufáme, že takových lidí bude čím dál tím více. Proto se také snažíme přicházet se zajímavými akcemi a novinkami. Letos si například návštěvníci mohou nově udělat piknik v naší krásné zámecké zahradě," uzavírá Libor Stejskal. Veškeré informace o plánovaných akcích na Zámku Svijany naleznete na www.zameksvijany.cz.  

Mapa

Další akce v okolí

S rodinou do Vesce 2024 - Liberec

19.05.2024 - 19.05.2024
Sportovní areál Vesec

Den plný zábavy, hudby a atrakcí pro děti, jejich rodiče a prarodiče. Program pro rodiny s nejmenšími dětmi, pro…

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Jóga víkend v Hrádku nad Nisou blíz…

24.05.2024 - 26.05.2024
U koupaliště 155

Náplň dle přání přihlášených, např. oční jóga, ukázka Hormonální jógy, cviky pro zdravá záda, pánevní dno, protažení…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete